Délmagyar logó

2018. 09. 18. kedd - Diána 13°C | 27°C Még több cikk.

Sörös zöldséggulyás

Hozzávalók:

75 dkg burgonya, 25 dkg gomba, 25 dkg vegyes leveszöldség, fél üveg világos sör, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 húsos zöldpaprika, 2 nagy, kemény paradicsom, 10 dkg szeletelt császárhús (slicced bacon), 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 1 evőkanál Vegeta, 3 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, késhegynyi őrölt gyömbér, ízlés szerint só.

A császárhúst nagyon vékony csíkokra vágjuk és beletesszük egy fazékba. Közepes tűzön, folytonosan kevergetve kiolvasztjuk a zsírját. Ezután rátesszük a megtisztított és felkarikázott vöröshagymát. Ugyancsak folyamatosan kevergetve üvegesre fonnyasztjuk, majd a tűzről lehúzzuk és gyorsan belekeverjük a pirospaprikát. Azonnal ráöntünk 2 evőkanál vizet (hogy a paprika meg ne égjen), ismét összekeverjük, és beletesszük a megtisztított, vastagabb szeletekre vágott gombát. Megsózzuk, megborsozzuk, ezután fedővel letakarva puhára pároljuk. Tíz perc múlva belerakjuk a megtisztított és karikákra vágott zöldséget, a meghámozott és kockákra vágott burgonyát, valamint a megmosott, kicsumázott, felszeletelt zöldpaprikát. Beleszórjuk a gyömbért és az ételízesítőt, valamint a megtisztított, zúzott fokhagymát. Ráöntjük a sört és még másfél liternyi vizet. Lassú tűzön puhára főzzük. Megkóstoljuk, és ha szükséges, meg is sózzuk. Ezután tesszük bele a kis kockákra vágott paradicsomot. Néhány perc után a tűzről lehúzzuk, és tíz percig hagyjuk állni.

Balogh János, Győr

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földalatti és buszjáratok nélkül maradt New York

Földalatti és buszjáratok nélkül maradt New York kedden a tömegközlekedési dolgozók sztrájkja miatt… Tovább olvasom