Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

SOTE: Schmitt Pál nem jelentkezett doktori képzésre náluk

A volt köztársasági elnök a hot! című magazinnak azt nyilatkozta, hogy elkezdte az iskolát.
Schmitt Pál volt köztársasági elnök nem áll hallgatói jogviszonyban a Semmelweis Egyetemmel, nem jelentkezett a doktori iskola PhD-képzésére - közölte az intézmény csütörtökön.

Schmitt Pál a hot! című magazinnak adott, csütörtökön megjelent interjúban egyebek között arról beszélt, hogy a Semmelweis Egyetem elleni felülvizsgálati kérelme folyamatban van, de elég nehezen halad, holott szerinte biztosan tudják, nem volt joguk elvenni a doktori címét, ehhez csak a bíróságnak lett volna joga.

A volt államfő a lemondása bejelentésekor is erre hivatkozva minősítette etikátlannak és jogszerűtlennek az egyetem szenátusának döntését, amely ellen felülbírálati kérelmet nyújtott be, és bírósági felülvizsgálatot is kért.

Schmitt Pál az interjúban arról a korábbi vállalásáról is szólt, amely szerint PhD-dolgozat írásába kezd, miután megfosztották húsz évvel ezelőtt szerzett kisdoktori címétől. Elmondta: elkezdte az iskolát, publikálnia kell szakfolyóiratokban, és most ezeket a cikkeket írja.

A Semmelweis Egyetem erre reagálva írta azt: "Schmitt Pál nyilvántartásunk szerint nem áll hallgatói jogviszonyban a Semmelweis Egyetemmel, nem jelentkezett a doktori iskola PhD-képzésére, sem képzés nélküli fokozatszerzésre".

Schmitt Pál a magazinnak arról is beszélt, hogy akkor is elvállalta volna az államfői megbízatást, ha előre tudja, min megy majd keresztül.

"A körülményekhez képest jól vagyok lelkileg. Van egy angol közmondás: ne sírj, ha valami elmúlt, inkább mosolyogj, mert megtörtént. Valahogy így gondolkozom én is" - idézte a lap Schmitt Pált, aki április 2-án mondott le hivataláról. Az egyetem szenátusa március 29-én vonta vissza doktori címét.

Schmitt Pál megismételte: nem a plágiumügy miatt mondott le, hanem azért, mert megosztotta az embereket.

Olvasóink írták

 • 4. Emberségetavilágnak 2012. szeptember 21. 11:57
  „"Schmitt Pál megismételte: nem a plágiumügy miatt mondott le, hanem azért, mert megosztotta az embereket. "
  A reklámtollaknak meg van az a tulajdonsága, hogy ha kifogy, újra nem tölthető, ki kell dobni. Van helyette másik. Reklámcége, megrendelője válogatja, milyen minőséggel akar a nemzet piacán megjelenni.
  Attól, hogy valami sokba kerül, még lehet ám gagyikategória, addig, amíg kell, attól még megteszi.”
 • 3. Írástudatlan 2012. szeptember 21. 10:29
  „Igen!Szerintem is a 8.általánost kezdi újra.”
 • 2. klj-54 2012. szeptember 21. 09:47
  „Nem hazudik!
  Az első osztályban kezdte, hogy tuggyon szépen hejesen irni magyarul:)”
 • 1. TELSTAR 2012. szeptember 20. 22:36
  „Hazudik, mint mindig.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szakiskolákban is lesz feleltetés

A tanulói teljesítmények évközi értékelése kötelező, ez alól a szakiskolai képzés sem kivétel. Tovább olvasom