Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Speciális iskolák versenye

A mosonmagyaróvári Éltes Mátyás Általános Iskola, Diákotthon és Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tizenkettedik éve szervezi az eltérő tantervű iskolák megyei vers- és prózamondó versenyét.
A vendéglátó Éltes-iskola mellett Győrből a Kossuth és a Radó, illetve a Speciális Szakiskola képviseltette magát, de ott volt a soproni Doborjáni-, a csornai Arany-, a kapuvári Széchenyi- és a jánossomorjai Karner-iskola is.
Az alsós versmondók közül a soproni Holhós Barbara, a győri Szabó Zoltán és Vajda Kolompár Dzsennifer (Radó) állhattak a dobogóra, próza kategóriában a győri Németh Ádám (Radó) végzett az élen, nyomában a csornai Bogdán József, majd a mosonmagyaróvári Kótai Teréz. A felsős versmondók legjobbja Balogh Tamás lett Mosonmagyaróvárról, őt követte Soós László és Szénási Péter a győri Radó-iskolából. Prózamondásban két Éltes-siker is született az első és a harmadik helyen Szédely Andrásnak és Cseh Antalnak köszönhetően, a másodikon Sztankó Ibolya végzett a győri Kossuth-iskolából. A szakiskolás versmondók közül Schneider Mariann volt a legügyesebb a győri Speciális Szakiskolából, aki egyben az Éltes-iskola „öregdiákjaként” tért vissza, őt követte Kövér Csaba az Éltesből és a csornai Holczmüller István. Próza kategóriában Szer Marianna nyert.
A versenyzők kezdeti izgalmát az Éltes-iskola két diákjának tavaszköszöntő versei és a piarista iskola tanulóinak népdalcsokra oldotta. A nyitóműsorban a győri Sztankó Ibolya cigányul és magyarul szavalta el kedvenc versét. Amíg a zsűri tanácskozott, a versenyzők táncházzal, játékkal és íjászkodással múlathatták az időt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átváltoztatjuk: Czollnerné Perleczky Ildikó

Jóval nyitottabb lett, és ezentúl több ruhafazont kipróbál, mielőtt a vásárlás mellett döntene… Tovább olvasom