Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Spóroljunk! VI.

Sorozatunk következő állomásaként öngamunkon takarékoskodunk. Vannak ugyanis úgynevezett pszichikai vásárlások, na ilyenkor költünk sokat. Szóval spóroljunk úgy is, hogy közben jól járunk, és nem mondtunk le semmiről!

1. Körbebarikádozza magát drága ruhákkal, a megfelelő 'alkalomra'? Mi van, ha változik az alakja? Inkább a mának vásároljon.

2. Jobban megéri hetente egyszer nagybevásárlást csinálni, mint minden nap elmenni a kisboltba. Nem csak pénzt, de idegeskedést és időt is megtakarít.

3. Néha beruházásként vegyen újságokat. Böngéssze végig a hirdetéseket, a gazdasági híreket, akár a tőzsdére is figyelhet, ha van kedve.

4. Sose tévessze össze a minőséget a designnal vagy a márkával. Ez nem csak divatcikkekre, de háztartási gépekre is érvényes. Csoda alacsony árakat találhat az áruteszt-eredmények alapján is.

5. Ha lehet, egynél több dolgot egyszerre ne vegyen részletre. Sose tudhatja, hogy tudja majd fizetni holnap. Arról nem is beszélve, hogy így sokszor dupláját fizeti ki egy termékért.

6. Használja a kapcsolatait! Ostobaság lenne úgy szekrényt vásárolni, hogy ott dolgozik egy ismerőse és nem szól neki. Pedig akár 30% engedményt is kaphat.

7. Ruhavásárlásnál ügyeljen a mosási utasításokra. Egy vegytisztítás többe kerül, mint tíz normál mosás. Olyan cuccokat vegyen, amit maga tud tisztítani.

8. Mi lenne, ha a fazonigazításhoz csak a haját vágatná le, nem az egész ruhatárát cserélné ki? Vagy

9. kérje meg anyukáját az átalakításokra. (akár a hajvágásra is, de a ruha-átszabásokra mindenképpen.)

10. Csökkentse bankkártyái számát egyre. Lehet, hogy megkönnyítik a fizetést, de átláthatóbb, ha csak egy van. Ugyanakkor nem kell többféle kezelési költséget fizetnie.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Rangos versenyt, vetélkedőt nyert… Tovább olvasom