Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Stadionbefedés: csak felfüggesztve

Egyelőre nem kerül tető alá a soproni Városi Stadion. Horváth Péter, a létesítmény vezetője elmondta: amint zöld utat ad az új városvezetés a projektnek, folytatódnak a munkák.

Labdarúgás

„ Az új városvezetés jelezte, a megkötött szerződéssel ellentétben nem akarja kifizetni a tervezési díjat” – mondta a közelmúltban lapunknak Vízer László Máriusz, az FC Sopron többségi tulajdonosa a Városi Stadion tervezett befedését firtató kérdésre válaszolva. Mivel lassan jönnek a fagyok, és szerepeljen bárhogy is az FC Sopron, két-háromezer néző mindig kilátogat a gárda hazai mérkőzéseire, úgy gondoltuk, érdemes utána járni, mi a pontos helyzet a stadion befedése körül. Ebben a létesítmény vezetője, Horváth Péter volt a segítségünkre.
– Szeretném pontosítani azt, amit a klub többségi tulajdonosa nyilatkozott – kezdte Horváth.

– Nem arról van szó, hogy az új városvezetés nem akarja kifizetni a tervezés díját és az egész projektet lesöpörte az asztalról, hanem arról, hogy átmenetileg felfüggesztettük. Az engedélyeztetési tervek elkészítésével megbízott tervező céggel megbeszéltem, amíg az önkormányzattól nem kapunk „zöld utat”, addig a terveztetés leáll.
– Mi ennek az oka?
– Úgy gondolom, elsősorban az, hogy az új városvezetés az átvétel után tájékozódni szeretne. Felméri, mit örökölt az előző érából, milyen az anyagi helyzet, és hogyan lehetne a legjobb feltételekkel megoldani a különböző függőben lévő feladatokat, melynek csak egy nagyon kis szelete a stadion befedése.
– Az új vezetéssel már felvették a kapcsolatot?
– Igen, az alpolgármesterrel, Abdai Gézával többször tartottunk informális beszélgetést az ügyben. Átadtam a beruházással kapcsolatos összes dokumentumot, okiratot, szerződést. Azt gondolom, a közeljövőben szakemberekkel alaposan átvizsgálják ezeket a megállapodásokat, s hamarosan folytatódhat a projekt. A stadion komoly értéke a városnak, s erre borzasztóan vigyáznunk kell. Biztos vagyok benne, a létesítmény befedése nem lehet politikai kérdés. A csapat meccseire rendre több mint kétezer ember kilátogat, és biztos vagyok benne, hogy sokan éppen a mérkőzések előtt a szakadó esőt látva döntenek úgy, hogy nem jönnek ki. Nos, amennyiben fedett lenne a stadion, ez nem lenne gond és még többen, komfortosabb és kényelmesebb környezetben nézhetnék a mérkőzéseket.
– Addig is, amíg nincs tető a stadion felett, karban kell tartani a létesítményt. Milyen változások történtek a nyár óta?
– Sok apró, nem túl látványos változás. Azt a szurkolók is láthatták, a kispadokat áthelyeztük a játékoskijáró felőli oldalra és leburkoltuk a környékét. Éjjel-nappal biztonsági őr vigyáz a területre. Kártyaleolvasó sorompóval láttuk el a főbejáratot. A stadion mögötti üres hátsó területen ideiglenes parkolót alakítottunk ki. A Faipari Kiállítás és Vásár után a korábbi évektől eltérően nagyon jó állapotban van az edzőpálya. Ez köszönhető a kiállítás szervezőinek is, akik csúcsminőségű fűmaggal járultak hozzá a pálya felülvetéséhez. Azzal, hogy korszerűsítjük, felújítjuk a center- és az edzőpálya játékterét, hamarosan azt is elérhetjük, hogy az első csapatnak nem kell a felújított Anger-réti pályára járni edzésre, s nem vesz el edzésidőt az utánpótláscsapatoktól. Az öltözőfolyosókon sajnos még mindig gondot okoz a beázás. Ennek elkerülésében, megelőzésében is segíthet a stadion befedése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

90 perc krónikája

27. p: Szabó T. remek ütemben ugratta ki a Pintér mögül kibújó Cigant, aki rávezette a labdát a… Tovább olvasom