Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Star Wars III. - A Sith-ek bosszúja

Ezzel a résszel a végéhez ér a galaxis legnépszerűbb filmeposza. Az epizóddal bezárul a kör.
Ezzel a résszel a végéhez ér a galaxis legnépszerűbb filmeposza. A legsötétebb epizóddal bezárul a kör, teljessé válik a történet.

rendező: George Lucas

forgatókönyvíró: George Lucas
operatőr: David Tattersall
jelmeztervező: Trisha Biggar
zene: John Williams
látványtervező: Gavin Bocquet
vágó: Roger Barton, Ben Burtt

szereplő(k):
Ewan McGregor (Obi-Wan/Ben Kenobi)
Hayden Christensen (Anakin Skywalker/Lord Darth Vader)
Natalie Portman (Senator Amidala/Padmé Naberrie-Skywalker)
Samuel L. Jackson (Mace Windu)
Ian McDiarmid (Emperor Palpatine/Darth Sidious)
Christopher Lee (Count Dooku/Darth Tyranus)
Anthony Daniels (C-3PO)
Kenny Baker (R2-D2)
Peter Mayhew (Chewbacca)
Frank Oz (Yoda hangja)

A film sztorija

Három nehéz, küzdelmes év után a Klónok háborúja a végéhez közeledik. A legtöbb szeparatista vezetőt elfogták vagy megölték: már csak a droidsereg vezére, Grevious tábornok és Dooku gróf áll ellen a Jediknek. A Tanács Obi-Wan Kenobit bízza meg azzal, hogy felkutassa és a törvény színe elé hozza őket.

Ezalatt a Coruscanton Palpatine szenátor egyre nagyobb hatalomra tesz szert. A köztársaságot kifárasztotta a háború. Már senki nem emeli fel a szavát, amikor a politikai változások során a régi világ teljesen átalakul - létrejön a Galaktikus Birodalom. A szenátor legközelebbi fegyvertársa, Anakin Skywalker egyre többet tud meg az erő és a hatalom igazi természetéről, mégis ellenáll a sötét oldal csábításának; tudja, ha enged, elveszíti szerelmét, Amidalát, akit titokban feleségül vett, és aki nemsokára megszüli közös gyermeküket... www.port.hu

Kritikák

Port.hu - efes

"Mindenre volt gondjuk az alkotóknak, olyan részletgazdag a film látványvilága, hogy szinte látni a szomszéd bolygón lakók szeme bogarában sajátmagunkat, amint a moziszékbe süppedve görcsösen szorongatjuk papírpoharunk. Vagy több alkalommal láttam például lenn, a kb. 10 kilométeres mélységben hömpölygő űrhajó-autó áradatban a Millennium Falcont, ami, ugye, csak a következő részben fog szerepelni. Persze, az, hogy észre tudtam venni, ahhoz az kell, hogy az előtérben ne történjen semmi érdemleges. Mert bizony Lucas mestert vajmi kevéssé érdekli a szereplői jelleme, a történet kicsit érdekfeszítőbb bonyolítgatása, de ezt már tudjuk régóta, nem ezért szeretjük. Elnézzük a néha brazil szappanoperákat alulmúló banális párbeszédeket, amelyek a dramaturgiai csúcspontokon felvinnyogó kacajt váltanak ki leginkább a szándékolt drámai hatás helyett. A minden korban kötelező és szükséges mesét köszönhetjük neki, amelyet lehet okosok közt gőgös értelmiségi felsőbbrendűséggel jól lefitymálni, hogy aztán stikában az utolsó előadásokon tágranyílt szemekkel többször is végigizguljuk és lehet begyűjteni az első elismerő pillantásokat a szomszéd kiscsávótól, akinek el tudod magyarázni, hogy volt az, amikor lefagyasztották a Han Solót, aki annak a Luke Skywalkernek lesz a spannja, aki csak most születik meg."
A teljes cikk


mozinet.hu - SzB

"Hogy mennyire lehet izgalmas egy olyan történet, amelynek zárását előre jól ismerjük, arra a moziba beülve kapjuk meg a választ. A Star Wars végre ismételten képes magával ragadni minket az első perctől az utolsóig: A sith-ek bosszúja remekbeszabott csatajeleneteivel, John Williams monumentális zenéjével és a teatralitásuk ellenére végletekig fokozott drámai feszültségével válik a klasszikus hármassal egyenrangúvá. Mert Lucas filmje immáron nem a mitológiára építkezik, hanem annak részévé érik."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarország hátul kullog a netezők listáján

Magyarország az utolsók közt van az internet-használat arányát tekintve mind a lakossági, mind a vállalkozási szektorban. Az EU-ban a 16-74 évesek 47 százaléka használta az internetet 2004 első negyedévében. Az internetezők között több a férfi, mint a nő, és több a fiatalabb, mint az idősebb. 2004 elején a vállalkozások 89 százaléka vette igénybe a világhálót. Tovább olvasom