Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Stipkovits Pál újra polgármesterjelölt

Stipkovits Pált választotta a tagság az MSZP polgármesterjelöltjének az őszi önkormányzati voksolásra Mosonmagyaróváron, akit a helyi szabad demokraták is támogatnak. Négy körzetben a szabad demokraták támogatják a szocialisták képviselőjelöltjét, míg két helyen az MSZP nem indít jelöltet az SZDSZ-szel szemben.
Összevont taggyűlésen választotta meg polgármester-, illetve önkormányzati képviselőjelöltjeit a Magyar Szocialista Párt (MSZP) Mosonmagyaróvár és Vidéke Szervezete a hétvégén. A taggyűlésen elhangzott: a négy évvel korábbihoz hasonló megállapodást kötöttek a Szabad Demokraták Szövetségével (SZDSZ), ennek alapján hat körzetben nem indítanak egymás ellen jelöltet. Négy körzetben – az egyes, a kettes, a hatos és a tizennégyes körzetben – az MSZP jelöltjét támogatják a szabad demokraták, míg az SZDSZ-nek két jelöltjét támogatják a szocialisták – a hetes és a nyolcas körzetben. Emellett a szabad demokraták nem indítanak külön polgármesterjelöltet, hanem a szocialistákét támogatják.
A tagság titkos szavazással, egyhangúlag döntött – a jelenlegi városvezető – Stipkovits Pál jelöléséről polgármesternek, aki azonban ezúttal körzetében nem kívánt képviselőjelöltként is indulni. Stipkovits Pál programja ismertetésekor elmondta: nehéz időszakuk következik az önkormányzatoknak, hiszen a rendszer mára teljesen felélte tartalékait. Mivel a közigazgatási reform nem valósulhat meg, az önkormányzatoknak maguknak kell lépniük, lehetőségeikhez igazodniuk. A polgármesterjelölt programjában hat év alatt 12 milliárdos fejlesztést ígér a városban. Mindez csak úgy valósítható meg, ha saját bevételeikből évente 1 milliárdot biztosítanak erre a célra. Hangsúlyozta: a város gazdasági erejét figyelembe véve csak akkora mértékű hitel felvételével számol, amennyit még vállalni lehet. Mindemellett olyan városüzemeltetést és intézményrendszert alakítanak ki, ami a rendelkezésre álló pénzből finanszírozható.
A tagság szintén titkos szavazással döntött a képviselőjelöltekről is. Ennek alapján dr. Nagy Lajos, Banyár Tamás, Hernádi Béla, Vucsics Péter, Sári Gyöngyi, Pandur Imre, Kern Éva, Szentkuti Károly, Borbély Imre, dr. Tóásó Gyula, Magyar Istvánné, Varga József, dr. Kissné Németh Éva és Kovács Gergely indulnak az egyes körzetekben az egyéni képviselői helyekért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kíváncsiak a 3. Győri Virágfesztiválra?

Tovább olvasom