Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Stohl-ítélet: 10 hónap letöltendő börtön

Jogerősen 10 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte Stohl Andrást az ellene indított büntetőperben a másodfokú bíróság.
14.55: Miután lecsökkent a maximális büntetési tétel három évre, egyértelműen sok volt már a 2 év 4 hónap, sőt azt mondja a bírónő, hogy ha maradandó is lett volna a sérülés, akkor sem szoktak kiszabni 2 év 4 hónapnyi végrehajtandó büntetést, ezért enyhített a bíróság.


>>>A TÁRGYALÁSRÓL A BLIKK.HU ÉLŐBEN TUDÓSÍT>>>

14.20: Folytatódik a tárgyalás. A bíróság megváltoztatja az elsőfokú ítéletet. 10 hónap börtönre, amelyből 5 hónap letöltendő, valamint 785 ezer 346 forint perköltséget kell megfizetnie

13.50: Fél háromra van kiírva a folytatás, a sajtó képviselőinek nagy része már kettő előtt bő tíz perccel megérkezett a bíróságra.

12.02: A bírói testület bő két órára vonul vissza ítéletet hozni. Várhatóan fél háromkor hirdetnek majd ítéletet.

12.01: Stohl azt utolsó szó jogán kérdezik. "Drámai események történtek, hiába várja mindenki, nem tudok hangzatos beszédet mondani. Csak egy ember vagyok, aki hibázott. Még egyszer csak bocsánatot tudok kérni mindenkitől."

Képek Stohl András másodfokú tárgyalásáról. Fotó: MTI (galéria)

11.57: Kaincz Pál integetett a bíróságnak, hogy szeretne pár szót mondani. Az idős úr elcsukló hangon mondta, hogy mennyit jár orvoshoz, majd a tárgyalóteremben a nadrágját felhúzva megmutatta a sérülését.

11.52: Kaincz Pál ügyvédje, Mester Csaba igazságos büntetést kért Stohlra. Hangsúlyozta, hogy Pali bácsinak teljesen mindegy, hogy Stohl börtönbe megy-e vagy sem.

11.44: A védelem álláspontja szerint is el kell ítélni Stohl Andrást, úgy mint más állampolgárt ilyen esetben. Az ügyvéd hangsúlyozta, hogy szerencsére nem halt meg senki, illetve szerinte nem szenvedett senki maradandó sérülést a baleset miatt. Ruttnerkiemelte, hogy ha az S.A. monogram nem Stohlt takarná, akkor felfüggesztett büntetést szabna ki a bíróság. Ruttner fogházbüntetést kért védencére, próbaidőre felfüggesztve.

11.21: Ruttner szerint komoly súllyal figyelembe kell venni a társadalmi tevékenységet is, azaz Stohl drogprevenciós előadásait. Az ügyvéd felolvasta iskolák igazgatóinak a levelét is, hogy érzékeltesse az előadások hasznosságát.

11. 25: Stohl ügyvédje azt mondja, az ennél súlyosabb esetekben is az a gyakorlat, hogy felfüggesztett büntetést szabnak ki. Enyhítő körülménynek kiemeli még azt is, hogy Stohl kollégái jelezték, a színész jó ember, amiből Ruttner szerint következtetni lehet az elkövető jellemére.

11.20: Ruttner György öt olyan ügyet idéz, amit ugyanezen a bíróságon tárgyaltak, hasonlóan Stohl András esetéhez, ugyanúgy ő volt az ügyvéd minde az öt esetben, és enyhébb ítélet született az ügyekben, mint amit Stohl első fokon kapott.

10.32: Stohl ügyvédje - az ügyésszel ellentétben- dr. Balogh szakértői véleményét nem fogadja el.

Képek Stohl András másodfokú tárgyalásáról. Fotó: MTI (galéria)

10.15: Az ügyész azt mondja, Stohl balesete súlyosnak számít, így szerinte indokolt a letöltendő szabadságvesztés. Rossz társadalmi üzenetet hordozna, ha felfüggesztetett kapna.

09.59: Az ügyész szerint csupán az első, dr. Balogh által készített szakvélemény az elfogadható. Eszerint Pali bácsi lábának a rövidülését a baleset okozta.

Az ügyész szerint Stohl "hőstettei" nem számítanak, hisz ezen eljárásnak nem része a kábítószerrel való visszaélés, azaz nem lényeges a drogprevenciós előadás sem.

09.55: Az ügyész a szakértői vélemények elemzésével kezdte a perbeszédet. Ezek ismertetése tart percek óta.

9.40: Valaki nagyon hangosan rágózik, a bírónő megszakítja az ügyész monológját, és a rágó lenyelésére szólít fel.

09.37: A bírónő befejezettnek nyilvánította a bizonyítási eljárást. Kezdődhetnek a perbeszédek. Ruttner György nem élt elsőbbségével, úgy döntött, hogy megvárja, mit mond az ügyész

09.32: A bírónő elutasította az ügyvédi indítványokat, így többek között újabb tanúmeghallgatás sem lesz.

Képek Stohl András másodfokú tárgyalásáról. Fotó: MTI (galéria)

09.30: Mester Csaba még mindig a korábbi szakértőt, illetve az általa kiadott véleményt kritizálja. A bírónő megkérte az ügyvédet, hogy szálljon le a korábbi szakértőről. Mire az ügyvéd közölte: Ő rá se mászott.

Eztán Mester új tanúk meghallgatását indítványozta, akik bizonyíthatják, hogy Pali bácsi a baleset előtt nem sántított.

9.17: Pali bácsi ügyvédje Mester Csaba azt mondja szakszerűtlen a szakvélemény, és csatolja egy egészségügyi központ méréseit, ahol Kaincz Pál a gyógytornáját végzi. Ilyen eltérések vannak: 105 fokos csípőhajlítás a szakértői véleményben, 80 fok abban az intézményben, ahol K. Pál hónapok óta gyógytornára jár. Mester szerint ez jelentős eltérés a szakvéleményhez képest.

09.00: Elkezdődött a tárgyalás! A bírónő Pali bácsit és lányát hiányolta a teremből. Kaincz Pál eltévedt az épületben és a földszinti terem helyett a hetedikre ment. Végül kis késéssel a lányával együtt elfoglalta helyét a teremben.

>>>A TÁRGYALÁSRÓL A BLIKK.HU ÉLŐBEN TUDÓSÍT>>>

08.40: Kaincz Pál a TV2 riporterének annyit mondott, hogy már régen megbocsájtott Stohl Andrásnak. Pali bácsi ügyvédje úgy nyilatkozott, nem az a céljuk, hogy börtönbe juttassák a színészt, hanem az, hogy igazságos ítélet szülessen, a tények alapján.

Stohl András a TV2-nek nem nyilatkozott megérkezésekor a bíróság épülete előtt, csak annyit mondott, a tárgyalás után a média rendelkezésére áll.

8.30: Megérkezett Mester Csaba Kaincz Pál ügyvédje. Bár a közlekedési bűncselekmény ügyében a vádat az ügyész képviseli, Mester Csaba közölte, hogy az új igazságügyi szakvéleményt megtámadják és a helyszínre érkező ügyfelével, Pali bácsival bizonyítási kísérletet szeretnének bemutatni.

8.00: Már reggel nyolc órakor óriási tömeg állt sorba a Pest Megyei Bíróságon, ahol ma várhatóan másodfokon is ítélet születik Stohl András perében. A színész ügyvédje társaságában már elindult a tárgyalásra, családja már a helyszínen van.

Korábban írtuk:

Stohl András 2010. május 8-án hajnalban, a Budapestről Fót felé vezető úton gépkocsijával áttért a szemközti sávba és ott összeütközött két, szabályosan közlekedő autóval. A balesetben négyen sérültek meg, egyikük súlyosan.

A baleset után a színész elhagyta a helyszínt, ezért a rendőrök még aznap az otthonából előállították.

Az ügyészség súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolta meg Stohlt, ezt később az orvosszakértői véleményre alapozva maradandó fogyatékosságot okozó egészségkárosodás minősítésre változtatták. A színész a baleset előtt az alkohol mellett kokaint is fogyasztott, de ez nem volt a vád tárgya, mert Stohl András vállalta az úgynevezett elterelést, vagyis azt, hogy megelőző, kezelő jellegű foglalkozásokon vesz részt.

A Budakörnyéki Bíróság a színészt 2011. március 31-én hozott első fokú ítéletében két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte, mellékbüntetésként 5 évre eltiltotta a járművezetéstől, 3 évre pedig a közügyek gyakorlásától.

Olvasóink írták

111 hozzászólás
 • 111. fakanal01 2011. szeptember 10. 17:05
  „Kevésnek tartom a büntetést mivel nem az első esete másodszor,alkoholos állapotban és cserbenhagyásos balesetet okozott.A másik két autóban utazók meg is halhattak volna,úgyhogy csak a véletlenen vagy a szerencsén múlott.
  Más ügyekben sérülés nélküli esetben is kiosztott a Szegedi Ítélőtábla kettő évet.Súlyosbító körülmény az ilyen és hasonló esetek gyakorisága.Példát kell statuálni,el kell rettenteni az embereket az alkoholos vezetéstől.”
 • 110. Agáta 2011. szeptember 07. 17:30
  „Kiütéseim vannak a témától, napok óta ez folyik mindenhonnan. Az egyik csatornán azzal fenyegettek, hogy este is ezt taglalják.
  Szerintem a legnagyobb büntetés számára az, hogy a börtönben csak 1 héten 1x fürödhet. Ezt bizonyára a kínzás egyik fajtájaként alkalmazzák (más magyarázatot nem találok, hiszen a tusoló bizonyára rendelkezésre áll, ja igaz, spórolni kell, a víz drága). Képzeljük csak el, hogy össze van zárva egy csomó férfi, naponta x-szer mennek 00-ra, meg izzadnak.A tisztálkodás alapvető emberi jog szerintem. AKTIVISTÁK, itt van egy újabb teendő!!!
  De jó, hogy nem követtem el semmit.... A nők is izzadnak stb..... :-(”
 • 109. Bíró65 2011. szeptember 07. 10:19
  „Nézzétek azt a kielégült képét milyen aranyosan mosolyog, mintha már tudna valamit ,hogy még
  ezt is meg ússza. Más csórónak már kattant volna a lakat a háta mögött.”
 • 108. bánki 2011. szeptember 07. 09:09
  „106. Lilim23 2011.09.07. 08:25

  Kösz ! Megelőztél !

  Kecskeméten van a lóvésok BV. szanatóriuma ! Kaja, pia, TV, internet, hétvégi eltáv ! Tiszta sereg !”
 • 107. 911SWAT 2011. szeptember 07. 08:38
  „furcsa... nem értem Császár Elődnek miért nem kellett ülnie? ott meg is halt egy olyan ember aki a MK-ot képviselte ui. szolgálatot látott el az áldozat, Előd meg full drogos volt... vajon ott mi volt a mentő körülmény, ami Stohlnál nem volt?”
 • 106. Lilim23 2011. szeptember 07. 08:25
  „Stohl Buci 5 hónap után szabadúl??? zsír..megvan az új VV győztes! :)”
 • 105. nelek 2011. szeptember 07. 08:14
  „Amúgy nem azért kapott ilyen keveset, mert ismert személy.

  Azért kapott ilyen sokat, mert ismert személy.

  Függetlenül attól, hogy mennyit érdemelne.”
 • 104. nelek 2011. szeptember 07. 08:12
  „És a színészeknek szükségük van új tapasztalatokra. Ezek után hitelesebben játssza majd Jean Valjean-t pl.”
 • 103. t680822g 2011. szeptember 07. 07:57
  „Azt én is hallottam, hogy figyelmetlenségből gázolt halálra valaki egy személyt, és 1 év felfüggesztett fogházat!(nem börtönt) kapott, pedig az illető nem volt híres. De Stohlnál indokoltnak tartottam volna a 2 év 4 hónap börtöntt!!”
 • 102. bambinaXX 2011. szeptember 07. 04:58
  „94! ilyenről tudok én is: ittas gázoló, az áldozat meghalt.. aki elütötte felfüggesztettet kapott - csak ő nem "híres". (bár nem is visszaeső - de mégis meghalt vki miatta..?)”
 • 101. K.T. 2011. szeptember 06. 22:57
  „Keveslem a büntetést, de a színjáték hatásosabb volt mint Bodnár esetében. Ez utóbbit annak ellenére csak felfüggesztettre ítélték hogy szerencsétlen kerékpárost darabokra szaggatta kocsijával.
  Úgy tűnik a focisok körül nagyobb hatalmú emberek lebzselnek, a színészek meg "csak" protestáló társaikra számíthatnak.”
 • 100. Atipapa 2011. szeptember 06. 22:21
  „100... :)”
 • 99. vélemény 2011. szeptember 06. 22:04
  „"94. nelek
  .. felfüggesztettet szoktak osztogatni, megfelelő ügyvéd esetén."
  Megfelelő, szakértő és bíró is elengedhetetlen az enyhébb ítélethez.
  És elegendő pénz?
  A sztárügyvédek kapcsolatai többet érnek bármilyen magas szintű jogszabály ismeretnél.”
 • 98. vidékipolgár 2011. szeptember 06. 21:45
  „Valóban Abszurdisztánban következmények nélkül tehetsz bármit csak egy dologra kell ügyelned, mindig az egyenlőbbek közé tartozz! Akkor az sem számít ha visszaeső vagy, estleg még drogos is lehetsz!
  <moderálva>
  FELHÁBORÍTÓ!”
 • 97. papika56 2011. szeptember 06. 21:41
  „Mióta a bűnöző dönti el : MIKOR AKAR BÖRTÖNBE MENNE ????
  Még ilyet nem hallottam ! Meg áll az ész ! Kinyilik a bicska a zsebemben !
  Most nem megy be--mert munkája van ?? na és ????”
 • 96. Hell-icon 2011. szeptember 06. 21:39
  „Ez kevesebb, mint amit egy kocsmai verekedésből fakadó súlyos testi sértésért kapott volna.
  Vicc...”
 • 95. Power 2011. szeptember 06. 21:26
  „Ez az ítélet felér egy dicsérettel...Pista bácsi biztosan a maximumot kapta volna.”
 • 94. nelek 2011. szeptember 06. 20:39
  „Azoknak akik kevesellik a 10 hónapot: ittas halálos gázolásokért is felfüggesztettet szoktak osztogatni, megfelelő ügyvéd esetén. Itt ha nem kap ekkora figyelmet az ügy, az elkövető megúszta volna felfüggesztettel...

  Emlékezzetek a békés megyei kettős halálos gázolásra, jópár éve volt. (az eltűnt vérminta esete)”
 • 93. vélemény 2011. szeptember 06. 20:17
  „Buci kijelentette, hogy nem most akar börtönbe vonulni, hanem inkább jövő nyáron, mert jelenleg sok a munkája és 8,0 M (havi 1,5) milliós gázsitól esne el. Már abban is biztos, hogy 5 hónap után kiengedik? :(
  Jövőre nyárra meg majd belebetegszik a sok munkába?”
 • 92. TrombiFrédi 2011. szeptember 06. 20:11
  „Ez amolyan "köztes megoldás", még sem volt teljesen hiába a médiumok nyomulása Stohl mellett, de azért kapjon valamit, mint visszaeső...!!!”
111 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: koncepciós perrel üzen a kormány a civileknek

A győri Audi-beruházást megtámadó Tiszántúli Természetvédő Társaság (TTT) elnökének előzetes… Tovább olvasom