Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Stratégiai cél a magyar felsőoktatás nemzetköziesítése

Előírnák, hogy valamennyi alap- és osztatlan képzésben jelenjenek meg idegen nyelven meghirdetett tanegysége.

Stratégiai cél a magyar felsőoktatás nemzetköziesítése, ezért előírnák, hogy valamennyi alap- és osztatlan képzésben jelenjenek meg idegen nyelven meghirdetett tanegységek - írja a Magyar Nemzet szombati számában.

A lap úgy tudja, hogy a szaktárca törvénymódosítással tenné lehetővé, hogy a diákok elérhessenek idegen nyelvű órákat, bármilyen szakon tanulnak is.

Az elképzelést bizonyos feltételekkel az oktatók és a hallgatók képviselete is támogatja - írja a Magyar Nemzet.

Törös Szilárd, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének elnöke a lapnak elmondta, elengedhetetlennek tartja, hogy az érintett oktatók értékelésében és bérében is jelentkezzen az a plusz, amit az idegen nyelvű órák megtartása, az idegen nyelvű szakirodalom feldolgozása többletterhelésként jelent.

Gulyás Tibor, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke szerint támogatandó a képzési kínálat ilyen irányú bővítése - írja a Magyar Nemzet.

A HÖOK elnöke a lapnak úgy nyilatkozott: rendkívül fontos és hasznos, hogy a képzés során már szaknyelvi ismeretekre tegyenek szert a hallgatótársak. A megvalósítás során figyelmet kell fordítani arra, mely tantárgyakat érintsen a szaknyelven történő oktatás, és fontos, hogy azok több nyelven is elérhetők legyenek - fogalmazott a HÖOK elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felborult egy autó Érd és Százhalombatta között

A járműben csak a sofőr utazott, aki az autóba szorult. Tovább olvasom