Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Stróman cégek kezébe kerül az állami vagyon?

Egy kis kft., a cégbírósági iratok szerint még a Buda-Cash Brókerház Befektetési Zrt. két vezetőségi tagjának tulajdonában lévő BudaC Befektetési Holding Kft. vásárolhatja meg 3,23 milliárd forintért kilenc állami tulajdonú társaság kisebbségi tulajdonrészét.
A piacról jött információkra hivatkozva ugyanakkor nem zárja ki, hogy a tranzakció hátterében az Arago Zrt. és a Forrás Rt. többségi tulajdonosa, Leisztinger Tamás állhat. A korábban legalább 4 milliárd forintra értékelt pakettben az ÁPV Zrt. egyebek között a Forrás Rt.-ben, a Hungaroring Sport Rt.-ben, illetve a Szikra Lapnyomdában, az Émászban és az Elműben lévő tulajdonát kínálta eladásra. A csomag legértékesebb eleme a 3,4 milliárd forint névértékű, a Forrás Rt.-ben 37,9 százalékos tulajdonrészt biztosító tétel, amelyért tegnap a tőzsdén 3,65 milliárdot kellett volna fizetni, igaz, a Forrás-papírok árát éppen az nyomta fel a parketten, hogy elterjedt: Leisztinger esetleg megpróbálja megszerezni a cég egészét, és kivezetni azt a tőzsdéről.

Taraczki Andrej, aki a cégbíróság adatai szerint még a BudaC Befektetési Holding Kft. 90 százalékos tulajdonosa azt mondta, egy hónapja eladta az akkor 28 millió forintos saját tőkéjű céget. A vásárlóról nem nyilatkozott, és arra sem válaszolt, hogy az új tulaj esetleg Leisztinger valamelyik cége-e.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képviselői fogadóóra

Boros László, az MSZP önkormányzati frakciójának képviselője pénteken 15 és 16 óra között fogadóórát… Tovább olvasom