Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Süllő egészben

Hozzávalók 6 személyre:

2 db 1,5 kg-os süllő, 1,5 kg sárga burgonya, 0,5 l étolaj, 15 dkg füstölt szalonna, só. Fűszerek: őrölt bors, majoránna, bazsalikom, tárkony.

Elkészítése: 

A halakat megtisztítjuk, egészben hagyjuk. A fejétől a farkáig 2 cm távolságban bevagdaljuk, a bevagdalásokba vékony szalonnacsíkokat helyezünk, majd besózzuk és hűtőbe helyezzük.
A burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, sózzuk és tepsibe rakjuk. Az elkészített két halat a burgonyára helyezzük, ízlés szerint fűszerezzük. Étolajat és egy pohár vizet öntünk alá, és fólia alatt kb. 1 órát 200–220 Celsius-fokon sütjük. Egy óra után levesszük a fóliát és felső sütéssel ropogósra pirítjuk (15–20 perc, 220–250 Celsius-fok).

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A további program

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzések: Szentlőrinc (NB III)–Pécsi MFC,… Tovább olvasom