Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Súlyosabb büntetést kaptak a bérgyilkost felfogadó prostituá

Másodfokon súlyosbították a büntetését azoknak a prostituáltaknak, akik bérgyilkossal ölették meg futtatójukat még 2001 októberében Brüsszelben.
A nők egy román bérgyilkost fogadtak, aki megfojtotta a férfit. Az elsőrendű vádlott öt és fél év helyett 9 évet kapott, a másodrendű vádlott pedig nem helyezhető különleges kedvezménnyel feltételes szabadságra miután letöltötte büntetése felét.

A két magyar prostituált futtatójukkal együtt Brüsszelben élt, ahol megromlott közöttük a kapcsolat. A férfi - egyikük akkori élettársa - nemcsak a pénzüket vette el, hanem durván bántalmazta is őket. Az idősebb prostituált elhatározta, hogy megöleti élettársát, és a bérgyilkos keresésében segítségül hívta különváltan élő férjét, a későbbi harmadrendű vádlottat. Végül egy román bérgyilkost találtak, akinek 3 millió forintot ígértek. 2001 október 29-én a vádlottak egy köteg kábelt és ásót vásároltak, amire az áldozat megfojtásához és elásásához volt szükségük. A nők lehetővé tették, hogy a bérgyilkos akadálytalanul bejuthasson az áldozat lakásába, ahol a kábellel olyan brutálisan fojtotta meg, hogy a férfi gégecsontja és nyelvcsontja több helyen is eltörött. A két nő később a holland határ közelében, egy erdőben ásta el a holttestet.

A Fővárosi Bíróság 2007. december 3-án első fokon előre kitervelten elkövetett emberölés miatt az egyik prostituáltat, mint felbujtót öt és fél évre ítélte, a másik nőt, mint bűnsegédet két és fél évre, az ugyancsak felbujtóként elítélt harmadrendű vádlottat pedig 7 évi fegyházra ítélte. Csütörtökön a Fővárosi Ítélőtábla kimondta, hogy a bűntett nem csak előre kitervelten elkövetett, hanem nyereségvágyból elkövetett emberölés is volt, ezért a kettős minősítés miatt súlyosabb büntetéseket szabtak ki. Különösen érvényes ez az elsőrendű vádlottra, aki öt és fél év helyett 9 évet kapott, a másodrendű vádlott büntetését csak annyiban súlyosították, hogy nem lehet soron kívül szabadlábra helyezni, de itt figyelembe vették azt, hogy feltáró jellegű beismerő vallomást tett. A harmadrendű vádlott büntetése változatlanul 7 év maradt, így, mint Tóth Éva, az Ítélőtábla büntetőtanácsának elnöke hangsúlyozta, arányosabb lett a három vádlottra kiszabott büntetés.

A tárgyalás végén az eddig szabadlábon lévő elsőrendű vádlottat a BV kommandósai azonnal megbilincselték.

Olvasóink írták

  • 3. flexsnake 2009. május 08. 22:28
    „1. nem fért ki :D engem az érdekel mit kapott a román gyilkos.”
  • 2. flexsnake 2009. május 08. 22:28
    „1. nem fért ki :D engem az érdekel mit kapott a román gyilkos.”
  • 1. bo 2009. május 07. 19:28
    „Mi az a prostituá a főcímben?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vesszük a hamisat, de elítéljük a hamisítást

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület 1000 fős reprezentatív kutatást készített arról, hogy mit… Tovább olvasom