Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Súlyosabb ítéletet kért az ügyészség Zuschlag-ügyben

Az első fokon megállapítottnál nagyobb mértékű vagyon elkobzását is indokoltnak tartaná Zuschlag János volt szocialista képviselő esetében a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség, amely ilyen tartalmú indítvánnyal fordult a Szegedi Ítélőtáblához - értesült a Magyar Nemzet.
A napilap pénteki száma ismerteti, hogy az eljárás iratait - csaknem egy mikrobusznyi dokumentumot - a vádhatóság a törvényben megszabott harminc napon belül feldolgozta és továbbította a táblabíróságnak.

A több egykori MSZP-s politikust is érintő, bűnszervezetben elkövetett csalás miatt indított eljárás másodfokú tárgyalását három hónap múlva nyithatja meg a szegedi táblabíróság - írja a napilap.

A vádat másodfokon képviselő Horányi Miklós szegedi fellebbviteli főügyész a Magyar Nemzetnek azt mondta: mindenben indokoltnak tartják az első fokon ítélkező bíróság által megállapított büntetéseket, és fenntartják azt az ítéletsúlyosbító fellebbezést, amelyet a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség a per kecskeméti tárgyalásának végén jelentett be.

A főügyész közölte: a másodfokú eljárásban az is indítványozzák, hogy az elsőrendű vádlottal szemben kiszabott vagyonelkobzást a tábla a korábbinál nagyobb mértékben állapítsa meg.

Olvasóink írták

 • 10. deszkás 2010. augusztus 27. 14:14
  „Persze az az ügyészség aki a Kulcsárral viccelődött? Hol élek.”
 • 9. TrombiFrédi 2010. augusztus 27. 12:33
  „Legyen súlyosabb, de akkor mindenkire nézve, aki, illetve akik az ügyben érintett, érintettek.”
 • 8. gerbera 2010. augusztus 27. 11:52
  „"A főügyész közölte: a másodfokú eljárásban az is indítványozzák, hogy az elsőrendű vádlottal szemben kiszabott vagyonelkobzást a tábla a korábbinál nagyobb mértékben állapítsa meg. "

  Végre hogy a vagyon elkobzás nem marad el,először olvasható a bírósági perek folyamán ,van tőlük mit elvenni ,ha szépszerivel nem rakják vissza”
 • 7. gerbera 2010. augusztus 27. 11:46
  „Az egész szoci brancs benne volt ,nem az ország gazdaságát irányították ,hanem ötleteket dolgoztak ki az ország kifosztására, tanácsadó haverjaik segítségével ,az egész banda ügyvédekből áll kivéve az udvari bolondot ,azt meg körülvették a rafinál jogtudorok a nekik juttatott gázsiért és más jó életet biztosító javakért. Teljes összefonósás ahol pénz vagy állami vagyonok adósság halmozás lehetőség látszott.”
 • 6. gerbera 2010. augusztus 27. 11:39
  „Gyurcsany a főkolompos se maradjon ki a büntetésből ,naponta minden délután 40 pályázatnak álcázott pénzszipolyt hagyott jóvá ami mögött semmi nem volt csak nevet adtak a pénzlopásnak,erre a célra gyurcsany a parlamentben külön szobát tartott fent...számtalan ötlet formájában a közpénzt csapolták...”
 • 5. cecei 2010. augusztus 27. 11:35
  „Visszaidézve ennek a kis féregnek a bicskanyitogató, gátlástalan viselkedését és amit, ahogyan elkövetett, hát az ügyésznek adok igazat, szigorúbb ítéletet érdemel, abban egyetértve, hogy a felsőbb, legfelsőbb körökben is megtalálhatnák a nyomozók a segítő tettestársait és őket is a "megfelelő helyre irányítani"! Példa lenne a többi bírónak arányaiban milyen mértékű ítélet illeti azokat akik ennél a pénzlenyúlónál nagyon sokkal többet loptak.”
 • 4. deszkás 2010. augusztus 27. 11:10
  „MADÁRTEJ! Kulcsár et mennyit érdemel (arányában)?ACHILLEUST is olvasd hozzá.”
 • 3. madártej 2010. augusztus 27. 10:56
  „Ha ez a kis vidéki bunkó ennyit kap, mennyi fog járni a nagyobb fővárosi elvtársainak? Nincs annyi hely az életfogytos szakaszon a Csillagban, ahova elférhetnek!”
 • 2. achilleus 2010. augusztus 27. 10:27
  „"Szegényre" rá akarják verni az eljárásból elítéltként kimaradt "tagok" részét is? Nem lenne tisztességesebb új eljárásban immár vádlottként - valami emlékezetjavítóval megküldve - rájuk is kiszabni az őket megillető részt?? Ez így már (látva itt még néhány hírt) kezd ellenhatásokat kiváltó lenni, még nekem is, pedig én aztán végképp nem vagyok oda Zusiért.”
 • 1. zoolii 2010. augusztus 27. 09:28
  „Sőt, föl is kéne négyelni. Nem?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Se vezető, se székház a földtani intézetnél

A kormánystruktúra átalakítása során gazdájukat vesztett intézmények közé került a Magyar Állami… Tovább olvasom