Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Súlyosbították a barcsi romákat verő fiatalok büntetését

A jogerős ítélet szerint a fiatalok nem garázdaságot, hanem etnikai csoport elleni erőszakot követtek el.
Súlyosbította a barcsi romákat verő fiatalok büntetését a másodfokon eljáró Baranya Megyei Bíróság. A bíróság módosította is a vádat. A jogerős ítélet szerint a fiatalok nem garázdaságot, hanem etnikai csoport elleni erőszakot követtek el. Az öt barcsi fiatal 2008. január 22-én Szigetváron vertek meg két roma nőt.

Az elsőfokú bíróság szerint minden kétséget kizárólag nem lehetett megállapítani azt, hogy a fiatalok a két nőt származásuk miatt verték volna meg. A fiatalokat ezért nem nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoport elleni erőszak miatt, hanem garázdaság és testi sértés miatt ítélték el, nyolc hónap és egy év három hónap közötti szabadságvesztésre. A másodfokú bíróság azonban megállapította, hogy a fiatalok azért verték meg a nőket, mert azok romák voltak.

A vádirat szerint az öt barcsi fiatal január 22-én vonattal utazott Pécsre azért, hogy romákat verjenek meg. Mivel nem volt menetjegyük, a kalauz Szigetvárnál leszállította őket. A városban bolyongtak, kocsmákban ittak. A város egyik terén megláttak két roma nőt - egy asszonyt és a lányát - akiket megvertek és szidalmaztak a származásuk miatt. A lány el tudott menekülni és értesítette a rendőrséget, akik még a helyszínen elfogták az öt fiatalt.

A bíróság etnikai csoport elleni erőszak miatt ítélete el az öt fiatalt. Az elsőrendű vádlottat egy év hat hónap fogházra ítélte, ezt azonban négy évre felfüggesztette. A másodrendű vádlottat két év hat hónap börtönre ítélte, a harmadrendű vádlott két év hat hónap börtönt kapott, a negyedrendű vádlottat egy év hat hónap börtönre ítélték, az ötödrendű vádlott pedig egy év börtönt kapott három évre felfüggesztve. Az ítélet jogerős.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. keletaru 2009. április 14. 23:31
  „Olaszliszka?”
 • 23. flexsnake 2009. április 14. 08:55
  „Mindig az indíttatás a lényeges. Egyik cselekmény nem váltja ki a másikat.
  19. a cigány is magyar, ezért érdekes lenne.”
 • 22. flexsnake 2009. április 14. 08:55
  „Mindig az indíttatás a lényeges. Egyik cselekmény nem váltja ki a másikat.
  19. a cigány is magyar, ezért érdekes lenne.”
 • 21. Hmmm... 2009. április 13. 16:37
  „Ezek szerint, az osszes romak altal megtamadott, megeroszakolt nem roma szarmazasu eseteben is ervenyes az etniaki indittatas! Egyszeruen elkepeszto, hova jut a magyar igazsagszolgaltatas, a magyar jogrendszer!!!
  Ha majd a romak romakat eroszakolnak, akkor nem beszelunk etnikai differenciakrol!”
 • 20. catroot 2009. április 13. 16:10
  „19, sokak szerint olyan nem létezik...”
 • 19. 751510 2009. április 13. 09:36
  „Sajnos az "öld a magyart" felkiáltás nem enged következtetni etnikai indíttatású bűncselekményre... Mi kell ahhoz, hogy rasszista legyen egy cigány???”
 • 18. catroot 2009. április 13. 08:09
  „Itt szerintem senki sem sajnálná ezeket a srácokat, ha pl a büdösmagyarozó, magyart összeverő cigányokat is ilyen vehemenciával ítélnék el és annak lenne kb ilyen sajtó-visszhangja.”
 • 17. polarbear 2009. április 12. 17:17
  „Hátha majd egyszer megérted...Ha egyszer agyonvernek a cigányok a telefonodért,a gyerekedet meg csak úgy szórakozásból.Amíg ilyen liberális velük a rendőrség,bocs, a törvénykezés,addig ez a helyzet nem változik.”
 • 16. Lutetia 2009. április 11. 15:23
  „Kedves polarbear,
  Remélem, sikerült eljutnod a vécéig, és oda hánytál. Nem tudom, feltűnt-e, hogy egyetlenegy hozzászóló nem írta azt, hogy az olaszliszkai vétkeseket fel kellene menteni. Ha valaki bűnözik, azt meg kell büntetni, függetlenül attól, hogy cigány vagy magyar.
  Nagyon jól tudjuk, hogy vannak bizonyos bűncselekmények, amelyek elkövetői olyan nagystílűek, hogy ki tudnak bújni a felelősségre vonás alól. És most nem a romákra gondolok. De az, hogy ezek a nagystílű korrupt alakok ezt megtehetik, még nem jelenti azt, hogy én tiszta lelkiismerettel megtámadhatok egy embert és kirabolhatom pl.
  Mellesleg én azt érzem eltúlzott liberalizmusnak és toleranciának, ha ilyen alapon egyeseket (jelen esetben a barcsi verekedőket) felmentjük a bűneik felelőssége alól.”
 • 15. polarbear 2009. április 11. 13:57
  „Hánynom kell ettől a kialakult ítélkezési gyakorlattól és a liberális toleranciabajnokoktól...”
 • 14. h65535 2009. április 10. 23:11
  „Az a baj, ha egy retkes kokeró csinálja ugyanezt, akkor az megélhetési bűnözésnek számít és lófaszt se kap érte, még talán meg is dicsérik, hogy csürhében képes megverni egy magányos embert. Jó példa ewrre Olaszliszka...

  Ahol lakom (Szeged eddig nyugodt része) a környéken nem nagyon volt kokeró, de újabban beszoknak oda is, ahova nem kellene. Bandáznak, mutyiznak, seftelnek, kibaszott nagy mocskot hagynak maguk után (szotyi, csikk, pézsé, chipses zsacsi, retkes dögük szaratása, stb...), autóhifi bőgetése.

  ÉS NEM LEHET TENNI ELLENÜK SEMMIT!!!

  Megvolt a nyugalmunk és ha szólni merünk, akkor a gyerekünk van megfenyegetve é az autón összetörve, vagy a lakásunk ablaka beverve, vagy a mi fejünk...

  Na hol az igazság???? Lesz idő, amikor nyugodtan kiengedheti az ember az utcára a gyermekét, anélkül, hogy néhány retkes purdé ne kössön bele??? (Ez mondjuk vonatkozik a lecsúszott csürhe magyarra is...)

  Szerintem nyugodtabb lenn az életünk, ha valahol a Hortobágyon mindenkitől jó messzire élne ez a söpredék, mint régen.... nomád módjára. Mint Ausztráliában az aboriginal-ok... Nekünk és nekik is jobb lenne.”
 • 13. Lutetia 2009. április 10. 22:37
  „Örüljenek, hogy csak felfüggesztettet kaptak.
  Egyébként a bűnöző cigányok (pl. uzsorások) cigány családokat is rettegésben tartanak, de még mennyit!
  Flexi, te aztán beszélhetsz, úgysem érzik a különbséget a sértett etnikai hovatartozása és az etnikai indíttatás között.”
 • 12. nyomdasz63 2009. április 10. 22:19
  „Baranya megyei bíróság bírói----ha a fiatalok nyernek,lenne nekik húsvétra lóvé sonkára,tojásra,naposbárányra ??? Akkor + ???”
 • 11. dodó 2009. április 10. 21:56
  „Miközben sorra engedik ki a liszkai gyilkosokat és rétestésztaként nyújtják a bírósági tárgyalásukat, a gyilkos Kozák Rajmundkát háziőrizetbe engedik (ahonnan aztán még bokszmeccekre is járhat), gyakorlatilag (felfüggesztettet kaptak) futni hagyják a szegedi, a rendőrségnek is hazudó, bűnbánatot nem tanusító, valamint gyilkosságot beígérő óvónő-verőket, rekordidő (alig több, mint egy év) alatt lezavarták a barcsi cigánypofozók perét - akiket ráadásul egész idő alatt rács mögött (előzetesben) tartottak.
  A fajvédők tort ülhetnek: az ügyet nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoport tagja elleni erőszak bűntettére minősítették át.
  Ugyanaz történt, mint a pátkai polgárőrök ügyében, akiket szintén azon nyomban, koholt, ill. nevetséges "bizonyítékok" alapján előzetesbe vágtak, és nekik is alsó hangon "befigyel" a két év letöltendő. Miközben, még egyszer, az igazságszolgáltatás, finoman szólva, nem töri össze magát, hogy a b?nözőcigányokra legalább olyan keménység? ítéleteket rójanak ki, mint a magyarokra ???
  Mikor állapítanak meg faji-etnikai stb támadást a magyarokat, és kizárólag csak magyarokat naponta fenyegető-bántalmazó-kirabló-legyilkoló bűnözőcigányok esetében???
  Mikor lesz már vége a kettős mércének?!”
 • 10. Beth 2009. április 10. 21:51
  „flexi! Nem unod még a duplázást?”
 • 9. flexsnake 2009. április 10. 15:39
  „Az etnikai alapú támadásnál nem a személy a fontos hanem az indíttatás. Az pedig lehet etnikai.
  Olaszliszkán egy tanárt öltek meg akit nem azért vertek halálra mert fehér hanem azért mert elütötte a gyereket. Ott akár kínai is lehetett volna a sofőr mert a primitíveknek teljesen mindegy volt.
  Nem azt nézték hogy ki hanem milyen indíttatású volt a cselekmény. Ezért volt a két cigányt megverők tette etnikai az olaszliszkai meg nem. De próbapert nyugodtan lehetne kezdeményezni például a myvipes fekák ellen akik ,,magyar ölni megyek" meg hasonló dumákkal jelennek ott meg.
  Amig az ilyen dolgokra nem ugrik rá egy jogász, nem lesz egyensúly.”
 • 8. flexsnake 2009. április 10. 15:39
  „Az etnikai alapú támadásnál nem a személy a fontos hanem az indíttatás. Az pedig lehet etnikai.
  Olaszliszkán egy tanárt öltek meg akit nem azért vertek halálra mert fehér hanem azért mert elütötte a gyereket. Ott akár kínai is lehetett volna a sofőr mert a primitíveknek teljesen mindegy volt.
  Nem azt nézték hogy ki hanem milyen indíttatású volt a cselekmény. Ezért volt a két cigányt megverők tette etnikai az olaszliszkai meg nem. De próbapert nyugodtan lehetne kezdeményezni például a myvipes fekák ellen akik ,,magyar ölni megyek" meg hasonló dumákkal jelennek ott meg.
  Amig az ilyen dolgokra nem ugrik rá egy jogász, nem lesz egyensúly.”
 • 7. tahoszegedi 2009. április 10. 15:39
  „http://hu.wikipedia.org/wiki/Cig%C3%A1nyb%C5%B1n%C3%B6z%C3%A9s”
 • 6. tahoszegedi 2009. április 10. 15:32
  „Mocskos cigányok !!!!”
 • 5. Odin 2009. április 10. 15:16
  „Hát elmennek...oda..Ez nem igaz h ilyenkor etnikai alapon ítél a bíróság,de amikor cigány ver,vagy öl meg egy magyart akkor mindenki hallgat a származásáról,és röhögve leül 10évet azt csókolom..UNDORÍTÓ”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: teljesítmény alapján fizessék az állami cégvezetőket

Balsai István, az ellenzéki párt képviselője arcpirítónak nevezte, hogy a többségében veszteséges… Tovább olvasom