Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Súlyosbították a ˝rabszolgatartók˝ büntetését

Súlyosbította a "rabszolgatartóként" elhíresült, háromtagú kaposvári család büntetését a másodfokon eljáró, jogerős ítéletet hozó Somogy Megyei Bíróság szerdán.
Horváth Zsolt 36 éves elsőrendű vádlottat - korábbi erőszakos cselekményei miatt visszaesőként - a bíróság hat és fél év börtönbüntetésre ítélte személyi szabadság megsértése, testi sértés, közokirat-hamisítás és közokirattal visszaélés miatt, míg a férfi 36 éves élettársára, Babai Anitára, valamint a férfi 62 éves apjára, Horváth Andrásra társtettesként három, illetve két év börtönbüntetést szabott ki.

A bíróság jóváhagyta a harmadrendű vádlott, Horváth András ellen első fokon idén áprilisban meghozott ítéletet, az első- és harmadrendű vádlottak esetében azonban súlyosbította a négy év nyolc hónap, illetve a két év négy hónap börtönbüntetést.

A vádlottak 2005-től 2010 tavaszáig, előzetes letartóztatásukig rendkívül rossz körülmények között 40 és 60 év közötti elesett, hajléktalan embereket tartottak fogva kaposvári családi házuk melléképületében. Napi 12-16 órát fizetség nélkül dolgoztatták őket - volt, akit több éven át - az elsőrendű vádlott által vállalt épületbontási munkákon, elvették az irataikat, fenyegették, bántalmazták őket. Arra nem derült fény, hogy hány embert dolgoztattak és tartottak ily módon fogva, vallomást öten tettek.

Az első fokon eljáró bíróság a másod- és a harmadrendű vádlott előzetes letartóztatását - részben a vádlottak egészségi állapotára tekintettel - a jogerős ítéletig megszüntette, egyúttal lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Az elsőrendű vádlott esetében továbbra is fenntartotta az előzetes letartóztatást.

Az ítélet hallatán az elsőrendű vádlott káromkodni kezdett, ezért a bíró kivezettette. Kisvártatva hangos ajtócsapással élettársa is távozott a tárgyalóteremből.

Olvasóink írták

  • 2. papika56 2011. november 09. 16:53
    „T. 1. Ne állmodozz !”
  • 1. Írástudatlan 2011. november 09. 16:50
    „Mi az talán elítélik Orbánékat????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkezdődött: a munka törvénykönyvéről tárgyal a parlament

Nyolcórás időkeretben folytat ma általános vitát a parlament az új munka törvénykönyvéről. Tovább olvasom