Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Süni és Szódás a szadai önkormányzatnál

Két Oroszi Sándor jutott be a Pest megyei Szada község hétfős képviselőtestületébe az októberi önkormányzati választásokon, így a gyermekkoruk óta viselt, szinte hozzájuk nőtt ragadványnevük (Süni, illetve Szódás) segítségével szortírozzák a számukra érkező küldeményeket, üzeneteket tudta meg az MTI a település jegyzőjétől.
Két Oroszi Sándor jutott be a Pest megyei Szada község hétfős képviselőtestületébe az októberi önkormányzati választásokon, így a gyermekkoruk óta viselt, szinte hozzájuk nőtt ragadványnevük (Süni, illetve Szódás) segítségével szortírozzák a számukra érkező küldeményeket, üzeneteket tudta meg az MTI a település jegyzőjétől. Jámbor Lajos szerint nincs abban semmi különös, hogy a rendszerváltás óta a szadai képviselők között dolgozó két Oroszi ragaszkodik ragadványnevéhez, hiszen a településen lakó számos hasonló nevű férfit eddig is a „pótnevük alapján különböztették meg egymástól. Süni-Orosziról például mindenki tudja, hogy a 68 éves, októberben képviselővé, majd alpolgármesterré választott Oroszi Sándorról van szó, s az sem titok: kiskorában viselt rövid hajáról kapta ragadványnevét - magyarázta a jegyző. Mint mondta, a szintén függetlenként bejutott képviselőtárs, az 50 éves Szódás-Oroszi is jobbára az egykor szikvízkészítéssel foglalkozó családja okán ráragadt „szódásra” kapja fel inkább a fejét, s nem az Oroszira. A községben élő többi Oroszi Sándor is visel valamilyen ragadványnevet, amelyre legalább olyan büszkék, mint a hivatalos, anyakönyvezett nevükre.

A félreértések elkerülése végett mindegyikük (csakúgy, mint általában a szadaiak) a „szerzett”nevet teszik az első helyre, így azonnal tudni, mikor kit emlegetnek, kinek kell továbbítani egy üzenetet. (A település hivatalos honlapján ugyanakkor Oroszi Sándor Süni alpolgármester, illetve Oroszi Sándor Szódás önkormányzati képviselő néven szerepelnek.) Noha a szavazólapokon is háromtagú névvel szerepelt a két Oroszi (ehhez ragaszkodtak), a községen kívülről az önkormányzathoz nekik érkezett levelek mindegyikén Oroszi Sándor a címzett. Hogy Sünit, vagy Szódást illeti a levél, azt a postázóban - a borítékban foglaltak alapján könnyű megállapítani mondta Jámbor Lajos. Gyorsan hozzátette: az elmúlt 8 évben talán egy-két alkalommal volt szükség efféle oknyomozásra”.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schmitt Pál: eléggé be vagyok fogva

Karlovy Vary - Rövid időn belül Szlovákiába látogat a magyar köztársasági elnök. Keresik az… Tovább olvasom