Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Surányi nem vállalja a kormányfői posztot

Surányi György szerint a szerdai nyilatkozatából egyértelműen következik, hogy nem tekinthető kormányfő-jelöltnek. Gyurcsány új javaslatot tesz.
Surányi György szerint a szerdai nyilatkozatából egyértelműen következik, hogy nem tekinthető kormányfő-jelöltnek - ezt a volt jegybank elnök a Népszabadságnak nyilatkozta Brüsszelben.

Az Intesa Sanpaolo regionális igazgatója, a CIB elnöke, volt jegybankelnök Brüsszelben csütörtök reggel ismét kifejtette: végtelenül megtisztelőnek és - a felelősséggel tisztában lévén - egyben súlyosan nyomasztónak tartja, hogy a neve egyáltalán szóba került miniszterelnök-jelöltként - olvasható a nol.hu-n.

Új választás nélkül, új keretek között a pártokhoz nem szorosan kötődő, noha tőlük nem szükségképpen egyenlő távolságra lévő válságkezelő kormány akkor lehet működőképes, ha bírja a parlamenti pártok eltérő hőfokú, de világos támogatását -ismételte meg szerdai nyilatkozatát.

Surányi György volt az egyetlen az MSZP három miniszterelnök -jelöltje közül, akit az SZDSZ is támogatott. A két párt delegációja egy órától egyeztet a Parlamentben.

Surányi György szerdán a Magyar Rádiónak Brüsszelben úgy nyilatkozott, hogy végtelenül megtisztelőnek és ugyanakkor, a felelősség miatt súlyosan nyomasztónak tartja, hogy neve szóba került a lehetséges miniszterelnök-jelöltek között. Surányi György azt mondta: a döntés nincs a kezében." Új választás nélkül, új keretek között a pártokhoz nem szorosan kötődő, noha nem szükségképpen egyenlő távolságra lévő válságkezelő kormány akkor lehet működőképes, ha bírja a parlamenti pártok eltérő hőfokú, de világos támogatását" - tette hozzá Surányi György. A volt jegybankelnök hétfőn találkozott a Fidesz elnökével is, ám az ellenzéki párt csak az előrehozott választásokat tudja támogatni.

Gyurcsány is letett Surányiról

Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnök pénteken reggel új kormányfő-jelöltre tesz javaslatot az MSZP elnökségének - tudta meg a Független Hírügynökség kormányközeli forrásokból.

A miniszterelnök azután döntött egy új jelölt ajánlásáról, hogy Surányi György elutasította jelölését a kormányfői posztra. Gyurcsány Ferenc tervei szerint a pénteken megnevezendő jelölt megfelel az SZDSZ által az elmúlt napok tárgyalásain támasztott feltételeknek is.

A Független Hírügynökség információi szerint Gyurcsány Ferenc úgy számol, hogy még a hét végéig megszülethet a megállapodás az új jelöltről, akinek a neve az eddigi tárgyalásokon nem merült még fel. Az SZDSZ információink szerint pénteken délelőtt tanácskozik az új jelölt személyéről.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. bambinaXX 2009. március 27. 02:27
  „30. éjjen POWER!!!!
  :D”
 • 35. KovácsPistike 2009. március 26. 21:52
  „Mister Gyurcsany:
  "Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon."

  "There isn´t much choice. That is because we have fucked it up. Not a little, a lot."”
 • 34. nyomdasz63 2009. március 26. 21:41
  „Szidjatok!!!-hogy mijen magyar vagyok,mert már 8 éve arra nevelem a gyereket:TANULJ!!!_ÉS KI INNEN !!!”
 • 33. KovácsPistike 2009. március 26. 21:37
  „Mister Gyurcsány:
  "Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit!"

  "You cannot name any significant government measures that we can be proud of except pulling our administration out of the shit at the end. Nothing!"”
 • 32. bo 2009. március 26. 21:10
  „Nem lehetne magyar ember a kormányfő? Mindig csak ezek a nilusi székelyek?!”
 • 31. dodó 2009. március 26. 20:31
  „Nem, nem a Fidesz volt, aki megbuktatta a nemzetáruló SZDSZ-nek oly kedves jelöltet!
  Azok a hírportálok, illetve az a lapok, amelyek határozottan előjöttek, és konkrétumokkal alátámasztották Surányi múltbeli tevékenységét, szabadkőműves kapcsolatait, származását, illetve azt a hatalmas mutyihalmazt, amelyet bankvezér korában vezényelt. Számlájára írják 62 tonnányi aranykészletünk ,,aprópénzre" váltását több tízmilliárdos kárt okozva, valamint a botrányos CW Bank-ügyet, ahol 150 milliónyi shilling tűnt el, miközben maguk között több tízmillót osztottak szét jó munkájuk elismeréseként!. Az itthoni felelősségrevonást (milyen érdekes) éppen a FIDESZ és Orbán akadályozta meg a parlamentben.
  Ilyen, a nyilvánosságra került előélettel egyszerűen nem merte vállalni, hogy állandóan a támadások kereszttűzében legyen. De az egészben a legfontosabb a Bilderberg-csoporthoz való tartozása. Képzeljük el a szalagcímeket olyan országokban, ahol szabad a sajtó. A szabadkőműves szupercsoport embere vezeti a cionista gyarmatot, meg ehhez hasonlók. Nem Surányi nem vállalta direkt. Visszavonulót fújt neki a Világhatalom.”
 • 30. Power 2009. március 26. 20:15
  „Nagyon szívesen elvállalnám a miniszterelnökséget.
  Legelső tennivalóm: előrehozott parlamenti választások kiírása
  Második: Gyurcsányt és kormány tagokat hét évre visszamenőleg (Horváth Ágnest is!) bíróság elé állítanám
  Harmadik: A bankvezetők fizetését felére csökkenteném, jutalmak kifizetését megtiltanám.
  Negyedik: Lemondok”
 • 29. maci52 2009. március 26. 18:49
  „Elvtársak és elvtársnők,én bevállalom,2 hónapig kihúzom,utána ide a lóvét,végkielégítést,ez kb.10-15 milla,ennyi pénzért akár le is köphettek.Kárt nem csinálnák,majd jönne agy másik,én meg anyagilag helyre jönnék.Köszönöm a bizalmat.”
 • 28. Rozsdás 2009. március 26. 18:49
  „Ilyen "Kutya komédiát" még nem láttam!Semmi országmentő program!!!
  Pozicíókért harcolnak a pártok! Mi meg nézünk "mint Rozi a moziban"”
 • 27. kutyuka 2009. március 26. 18:30
  „Stadler Ilonat akarom miniszterelnoknek:))))))))))))))))”
 • 26. achilleus 2009. március 26. 17:40
  „Helyesen: Csodálkozom, hogy Kupa Színeváltó Mihány, miért NEM került még képbe, ...”
 • 25. achilleus 2009. március 26. 17:38
  „Csodálkozom, hogy Kupa színeváltó Mihály mikor kerül képbe, gerinctelenségben ugyanis ő a legverhetetlenebb.”
 • 24. Power 2009. március 26. 17:33
  „http://index.hu/belfold/2009/03/26/patai_mihaly/
  "Az új miniszterelnök-jelölt Bokros és Surányi felett járt eggyel a Közgázra, az egyetem elvégzése után beházasodott Biszku Béla családjába, de az ultrabalos káder végleges bukása után elvált. 2008. decemberétől a budapesti tőzsde elnöke, 2006-ban a Magyar Telekomnál kirobbant korrupciós botrány után távozott a cég igazgatótanácsából."”
 • 23. achilleus 2009. március 26. 17:02
  „15. hozzászólás theseus 2009.03.26. 16:03
  Azért idéztem be teljes terjedelmében Gyurcsány blogjának bejegyzését (a másik témakörnél), mert ennél hitelesebben senki nem tudja bemutatni azt az erkölcsi mélyrepülést, szellemi nyomort, monomániás hatalomféltést, mint az írója. Kommentár nélkül is ordít a primitívség, a rosszakarat, a lelki defektus, a demokrácia és a népakarat semmibe vevése. Egy őrült HITELES naplója. Látlelet, vallomás.”
 • 22. achilleus 2009. március 26. 16:55
  „19. hozzászólás RépásMargit 2009.03.26. 16:39
  Kedves Margit! Ha előrehozott választások lennének ebben az évben, akkor a következőre csak 2013-ban kerülne sor, e miatt ne aggódjon. (Az önkormányzati miniszter tévesen nyilatkozott, vagy szándékosan vezette félre tegnapi tévé szereplése során.)”
 • 21. Power 2009. március 26. 16:47
  „Ma voltam a piacon és kérdeztem, hogy ki vállalná fel a miniszterelnöki posztot. Nem volt jelentkező.”
 • 20. vogyo 2009. március 26. 16:46
  „Fletó levonja a tanulságot, hogy ő pótolhatatlan, és marad.”
 • 19. RépásMargit 2009. március 26. 16:39
  „Jó lenne már, ha a nép hülyítésének vége lenne. Az egész bagázst tessék már végre számon kérni, felelősségre vonni. Elég volt belőlük! Akik megválasztották őket, nagyon rossz lóra tettek! De egyik kutya a másik eb! Itt akkora kavarodás van már, hogy ezeket a szálakat senki nem tudja kibogozni, és árulja el valaki, hogy a nincsből egymás után két választás? Luxus!!! Az én zsírom ne szívják már tovább! Utoljára ilyen érzés, ami most dúl bennem, bizonyos elnök választás idején volt, és szeretném, ha a közeljövőben adnának sanszot mindenkinek ahhoz, hogy tegyék a dolgukat - értem ezalatt a Magyar Népet -, és igen legyen előrehozott választás, de írjuk át a történelmet, a legközelebbi 2013-ban legyen, hátha nagyobb esélye lesz kicsiny országunknak talpra állni!!”
 • 18. Power 2009. március 26. 16:38
  „http://www.demokrata.hu/napi-hir/patai-mihaly-az-imf-hitel-nelkul-nagy-bajba-kerultunk-volna

  "Gyorshírek
  Bencsik András, cs, 2009-03-26 16:19

  A Demokrata online információi szerint néhány órával ezelőtt Staller Ilonát kérte fel Gyurcsány Ferenc kormányalakításra. A Ciccolina néven ismert nemzetközi pénzügyi szakértő, aki huzamos időn keresztül jelentős politikai szerepet töltött be az olasz törvényhozásban is, kormánypárti és ellenzéki támogatáshoz kötötte a megbízás elfogadását, mert mint mondta, ,,ma már nem szeretem, ha hátulról támadnak meg."

  Nem vállalják"”
 • 17. theseus 2009. március 26. 16:22
  „Információink szerint Patai Mihály, az UniCredit Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója a legújabb jelölt a miniszterelnöki posztra. Az MNO úgy tudja, Patai Mihály Biszku Béla egyik lányát vette feleségül. Mint ismeretes, Apró Antal mellett Biszku Béla volt az 1956 utáni megtorlások egyik vezetője.”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok magyar fiatalt foglalkoztat az öngyilkosság

Míg a többi európai országban csökken a gyógyszert alkohollal együtt kipróbáló fiatalok száma,… Tovább olvasom