Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Sürgetik a nemdohányzók védelméről szóló törvényt

Magyarországon évente legalább 25 ezer ember hal meg a dohányzás miatt. A szakemberek ezért a nemdohányzók védelméről szóló törvény mielőbbi szigorítását várják a kormánytól.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. Virgács 2008. április 27. 21:17
  „Ez egy fölösleges vita, mivel nem a dohányzásról van csak szó, hanem a dohányzási kulturáról, ami nincs. Tisztelet a kivételnek.
  Én is dohányoztam és 2 éve nem gyújtottam rá, nem volt könnyü, de megérte.Az a baj a dohányzók nincsenek tekintettel másokra, a csikkeket mindenhol elszórják és pofátlanul az étteremben is rá gyújtanak mikor mások esznek. Tévedés ne essék, mindenki döntse el maga, hogy dohányzik-e, de bizonyos illemszabályok vannak.( a szemetet is elszórják!) Az csak mellébeszéd, hogy nincs elég szemetes, két lépést nem bírja vinni a szemetet sem , hát még a csikket.
  Putyilovnak üzenem: A dohányzás igen is okoz májrákot és gyomorrákot, utána lehet nézni a lexikonokba.”
 • 30. Putyilov 2008. április 27. 20:54
  „"Vendéglősök tüntettek és bagóztak Berlinben
  2008-04-27. 20:16

  Füstbe borult a hét végén Berlin központja, szerencsére azonban csak cigarettafüst árasztotta el szombaton és vasárnap a Brandenburgi kapu környékét.

  Több száz vendéglős, illetve kocsmatulajdonos tüntetett ugyanis mindkét napon a dohányzási tilalom ellen, amely az önálló tartománynak számító Berlinben az év eleje óta van érvényben. A tilalom alapján hivatalokban és középületekben, repülőtereken, de legfőképp a vendéglátóipari helyek túlnyomó többségében tilos a dohányzás, ami az első négy hónap adatai alapján csőddel fenyegeti a tulajdonosok ugyancsak túlnyomó többségét.

  Azokat mindenképp, akik vendéglőjükben, illetve kiskocsmájukban nem rendelkeznek olyan külön helyiséggel, amelyben a törvény előírásai szerint engedélyezett a füstölés. A statisztika szerint a vendéglők forgalma az elmúlt hónapokban számottevően visszaesett, sokan inkább az otthoni italozást, illetve dohányzást választották, sok "hagyományos" vendég pedig egyszerűen átpártolt abba az - adott esetben szomszédos - kocsmába, amely egyelőre még dacol a törvénnyel. Június végéig még megteheti, mert a hatóságok egyelőre csak szőrmentén ellenőriznek, s egyáltalán nem büntetnek, de júliustól "szigorú világ" következik.

  (MTI)"

  Ezt akarjátok annyira. Hajrá!”
 • 29. Putyilov 2008. április 27. 18:49
  „Tiltsátok csak ki mindenhonnan a dohányosokat,utána kötelezzetek mindenkit a biciklizésre,tiltsátok ki az autókat,ne használjunk elektromosságot stb.Menjünk csak vissza a kőkorba.Akkor még egészségesen élt mindenki.
  Le a dohányzással! Csődbe kell vinni a vendéglátóhelyeket! Még több munkanélkülit!
  Csak ,hogy megnyugodjon a lelketek.”
 • 28. Didi 2008. április 27. 12:13
  „Nyugdíjas!
  Neked van választási lehetöséged. Nem tetszik keresel magadnak olyan éttermet ahol nyugodtan megebédelhetsz. Annak a vállalkozonak, aki ebböl él nincsen. Jelen esetben még a dohányosok több hasznot hoznak, ezért kénytelen megengedni.”
 • 27. miracle 2008. április 27. 11:18
  „Putyilov
  "Senki nem tudja ,mit eszik,mit iszik,mégis csak a dohánytermékek a károsak."
  Az lehet, de én nem etetem meg veled, amit én eszek, te meg az orrom alá fújod esetenként ugyebár.
  xilisar
  "Micsoda idiota vita, hogy ki fizesse az egeszsegtelenul elok az orvosi ellatasat.Es ha te ugy hiszed, hogy egeszsegesen elsz, aztan meg par ev mulva kiderul, hogy megis tevedett a tudomany es egeszsegesebb a disznozsir a zoldsegeknel, azt ki fizesse meg?"
  A cigiről már kiderült, hogy mi az ábra. Úgyhogy fizessék csak. Aki 175 cm mellett 90 kg fölött van az is fizesse csak stb”
 • 26. nyugdíjas 2008. április 27. 08:35
  „Múlt vasárnap Szeged belvárosában ´betévedtünk´ feleségemmel egy étterembe dél körül, hogy ebédeljünk. Belépve, olyan erős ´hamutartószag´ csapta meg orrunkat, hogy azonnal kifordultunk. Az éttermnek nem volt nem dohányzó része. A dohányosok ´büdösek´, s nem csak a leheletük, a ruhájuk, az egész ´aurájuk´ sugározza a bűzt. Soha nem lesznek tüdőrákosok, és elviselhetetlenek a nemdohányzók számára, ha nem szívnák a cigit...csak így tovább.”
 • 25. pan.cser 2008. április 27. 08:21
  „Igazad van, ez egy ostoba vita! Mi nem ismerünk mást csak a fekete-fehér változatot. honnan vették az adatot?
  Megmondom: Hasukra csaptak, mint ahogy szokás ha valamit meg kell indokolni., mondjuk egy idióta rendelkezést. Állítólag 36%-al csökkent a halálos balesetek száma mióta a rendőrhiányos Bm. lépett. Ez sem igaz meg sok minden más sem. Uri Geller kell a népnek, Győzike, heti7, megasztár, big brother meg a többi mocsok. Itt érdemi mérlegelés nincs és nem is lesz. Hozzáteszem: SOHA NEM DOHÁNYOZTAM és mégis!”
 • 24. xilisar 2008. április 27. 04:30
  „Micsoda idiota vita, hogy ki fizesse az egeszsegtelenul elok az orvosi ellatasat. Es ha te ugy hiszed, hogy egeszsegesen elsz, aztan meg par ev mulva kiderul, hogy megis tevedett a tudomany es egeszsegesebb a disznozsir a zoldsegeknel, azt ki fizesse meg? Vagy ha te mindent elkovetsz, hogy egeszsegesen elj, de anyad dohanyos, vagy a gyereked esetleg majd az lesz, aztan ettol megbetegszik, akkor is vitazol, hogy ki fizesse meg? Milyen ostoba vita ez?”
 • 23. HELLER 2008. április 26. 22:12
  „FULLADJON MEG MINDEN BAGÓS!!!!4”
 • 22. tollas 2008. április 26. 13:54
  „Kedves mahorka szivó, -itt most csak a cigiről van szó.
  - Ha arról sikerül leszoknod, - jöhet a többi nyavalya.
  - Ne legyen több elvárás, ez magában is elég.

  - Még egyszer is, - legyen szigorítás,de ne látszat annál
  rosszabb a helyzet. Lassan több fiatal, anyának való lány
  szívja az utcán mint férfi.
  - Leszokni sosem késő, egy volt bagós.”
 • 21. Attila. 2008. április 26. 13:49
  „A terhes nők dohányzását pedig büntetném!Hogylehet egy nőnek annyi esze(szíve?!),hogy terhesen dohányzik?”
 • 20. pan.cser 2008. április 26. 13:45
  „Nem dohányzom, rosszul teszi aki szív. Ennek ellenére nem lennék ennyire szigorú, csak azokkal kik füvet szívnak. Annak idején ez tökéletesen leszabályozott volt, lehetett választani dohányzó és nem dohányzó helyek között. Valahogy ezt kellene áltlánossá tenni, így senki nem sérülne.”
 • 19. Attila. 2008. április 26. 13:44
  „Én inkább a gyerekek védelmét szorgalmaznám.Annál mocskosabb nincs amikor a szülők az autóban cigiznek a gyerekek meg hátul szívják a füstöt.Legszívesebben kirángatnám őket és eltaposnám mint egy csikket!!!!”
 • 18. Putyilov 2008. április 26. 12:14
  „Senki nem mondta,hogy a dohányzás egészséges,de nem lehet mindent arra fogni. Márpedig itt megy a hajsza a dohányosok ellen.
  Senki nem tudja ,mit eszik,mit iszik,mégis csak a dohánytermékek a károsak.
  Érdekes dolog,nem?
  A dohányzástól nem kap senki májrákot,,gyomorrákot,csontvelőrákot.
  A tüdőráknál figyelembe kellene venni,hogy a páciens milyen munkahelyen dolgozik,hol él,mennyi port és egyéb károsanyagot lélegez be,de sokkal egyszerűbb a dohányzásra fogni,holott sok olyan tüdőrákos beteg van,aki életében nem dohányzott,sőt még csak dohányfüstös helyiségben sem töltött el sok időt. Akkor neki is a dohányzástól alakult kia betegsége,igaz??”
 • 17. miracle 2008. április 26. 10:27
  „Didi
  Az örökletes betegség megléte az ( nagyobb) hajlamot jelent, a cigizés meg be is teljesíti. Azért utóbbit azért ne mentsük fel.

  49.
  "gyermeked után az állam bácsi fizeti a járulékot" Aha. És az állam pénze honnan van? Gondolom te is azok közé tartoztál, akik ellenezték a vizitdíjat, fizesse az állam azt is, mert akkor az nekünk ingyenbe van.

  És igen, A TB-járuléknak kb tizedennyinek kéne lenni, a vizitdíjnak meg 5-ször annyinak, akkor nem lennék én is több milliós mínuszba és nem nekem kéne finanszírozni a sok TB-csaló meg egészségtelenül élő költségeit.”
 • 16. tollas 2008. április 26. 10:17
  „Becsülöm azt a napot mikor az utolsó cigit elnyomtam.
  Napi másfél doboz köpködős Szymfónia elfogyott, még 4,50 Ft volt. - Ajánlom másnak is, - amilyen gyorsan lehet hagyja abba.
  - Csupán elhatározás kérdése, - bebizonyítani mindenkinenk
  csak saját magának kell!

  A nemdohányzók védelmét igen is komolyan kell venni.
  - Senki sem füstölögve születik!”
 • 15. Dohányos 2008. április 26. 10:13
  „A munkahelyeken, a közelkedési eszközökön és az összes szórakozó helyen meg kellene szüntetni a dohányzást. Most önmagam ellen beszélek, de első az egészség! Ennek semmi köze a politikához.A gépjárművke környezetvédelmi ellenőrzésén is el kell gondolkodni, mert súlyos visszaélések vannak. Sok gépjármű annyira füstöl, hogy nem szabadna megengedni a közlekedésben való részvételüket.”
 • 14. 49. 2008. április 26. 09:02
  „Szerencsére nem tartozom a betegeskedő emberek közé.
  39 évig vonták tőlem a TB-t, soha nem jutott eszembe, hogy minek fizetem, amikor nem veszem igénybe a szolgáltatást.
  Egy normális ember inkább fizeti a járulékot, mint igénybe veszi.
  Nooormális??? - a gyermeked után az állam bácsi fizeti a járulékot!!!!!
  18 évig dohányoztam (napi1,5-2 csomag), de már 22 éve nem, az utcán is és a zárt helyiségekben pedig nagyon zavar a füst.
  Addig amig dohányosok táborába tartoztam, a nemdohányos ismerőseim lakásában nem gyújtottam rá, mert tiszteletbe tartottam őket.”
 • 13. Didi 2008. április 26. 08:58
  „Miracle!

  A hozzászolásodat nem minősíteném!
  Amit azért tudnod kellene! Lehet, hogy a sajátod szagátol leszel rákos! Tudni illik: A rák örökletes betegség. A prediszponálo génmutácio, a szervezet minden sejtjében jelen van. Nézz körül, ez nagyon fontos lehet!”
 • 12. Didi 2008. április 26. 08:52
  „Normális!

  Én ezt inkább egy rossz szokásnak titulálnám.Ez sajnos nekem is meg van.Mellette van egy szerencsém is, hogy már megéltem 55 évet, és még nem látott orvos./kissebb megfázáson kivül/ A biztosítást pedig 30 éve fizetem. Neked még igencsak taposni kell az idő kerekét, hogy ezt a kort elérd, és a befizetés terén is utol érjél! Idáig csak Én segitettem neked. lehet, hogy keveset, de ez nem az Én hibám!”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz jobban szabályozná a fogyasztóvédelmet

Jövő héten kezdi az Országgyűlés három fogyasztóvédelemmel kapcsolatos törvény általános vitáját,… Tovább olvasom