Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Svéd húsgolyók

Az igazi, eredeti svédasztalok klasszikus fogása ez az áfonyamártással kínált csemege.

Hozzávalók:

50 dkg finomra darált hús (fele sertés, fele pedig marha), 250 ml tej, 7,5 dkg zsemlemorzsa, 1 tojás, 1 fej hagyma, só, őrölt fehérbors és szegfűbors

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát fonnyasszuk meg egy kis kanál vajon, de nem kell megbarnulnia. A zsemlemorzsát áztassuk be a tejbe.
A darált húst gyúrjuk össze alaposan a párolt hagymával, a tejbe áztatott zsemlemorzsával, a tojással, a fűszerekkel ízlés szerint. Kóstoljuk meg, hogy elég ízletes-e, ha nem, adjuk még hozzá sót, borsot, őrölt szegfűborsot. Készítsünk kis gombócokat a masszából - sokkal kisebbeket, mint  a fasírt, inkább falatnyi legyen - és tegyük tányérra. Melegítsünk olajat, és süssük ki a gombócokat, hogy minden oldaluk szép barna legyen. Krumplipürével vagy főtt krumplival, és vörös áfonya mártással kínáljuk.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ötből lesz három

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága hétfőn és kedden Máltán ülésezik, a… Tovább olvasom