Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Svédországban is leszálltak a titkos CIA-gépek

Svédországban is CIA-gépek állítólagos leszállásáról szóló hírek láttak napvilágot. Egy stockholmi sajtóügynökség jelentése szerint legalább két, a múltban az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség által használt repülőgép szállt le a skandináv országban idén és 2002-ben.
Egy svéd sajtóügynökség jelentése szerint legalább két, a múltban a CIA által használt repülőgép szállt le a skandináv országban 2005-ben és 2002-ben. Az egyik gép több alkalommal leszállt a kubai Guantánamón lévő amerikai légitámaszponton. "Tudott-e a kormány erről, jóváhagyta-e vagy sem?" - kérdezte Lars Ohly, a (volt kommunista) Baloldali Párt vezetője a sajtónak nyilatkozva.

A svéd kormányfőnek felelnie kell arra, miért került ilyen egyértelműen Svédország érintkezésbe a CIA-val, amikor a CIA olyan cselekedeteket hajt végre, amelyektől az egész hivatalos Svédország elhatárolta magát - tette hozzá a baloldali pártvezető a foglyokkal a guantánamói börtönben való bánásmóddal kapcsolatos svéd bírálatokra utalva.

Az egyik gép több alkalommal leszállt a kubai Guantánamón lévő amerikai légitámaszponton is. Közben a spanyol kormány bejelentette, hogy vizsgálatot folytat állítólagos fogolyszállító gépek ügyében, amelyek legkevesebb hat alkalommal szálltak le a Baleár-szigeteken.

Krónika hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskola

Tovább olvasom