Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Szabadlábon marad a Mal Zrt. vezérigazgatója

Szabadlábon marad Bakonyi Zoltán, a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. vezérigazgatója; erről a Veszprém Megyei Bíróság hozott másodfokú, jogerős döntést kedden, helybenhagyva az elsőfokú bíróság végzését - tájékoztatott Kahler Frigyes, a megyei bíróság büntetőkollégiumának vezetője.
A megyei bíróság ugyanakkor - szemben az első fokon eljáró Veszprémi Városi Bíróság végzésével - a halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségében Bakonyi Zoltánnal szemben az alapos gyanú fennállását megállapította - mondta Kahler Frigyes.

A jogerős végzéssel kapcsolatban elmondta: a szökés és elrejtőzés veszélyére az ügyészség nem is hivatkozott az előzetes letartóztatás elrendelésére vonatkozó indítványában, a tanúk befolyásolására pedig "nincs adat", illetőleg ilyen alapos gyanú mellett "ennek nincs jelentősége".

Kahler Frigyes hangsúlyozta, hogy "végeredményben szakértői véleményekből és okiratokból tevődik össze az alapos gyanú", és elsősorban nem tanúvallomásokból.

A büntetőkollégium vezetője rámutatott: Bakonyi Zoltán szabadlábon marad, viszont az elsőfokú végzéshez képest az ügyben a jogi álláspontot illetően lényeges változást hozott a megyei bíróság végzése.

Olvasóink írták

 • 12. deszkás 2010. október 20. 12:30
  „TÖRTÉNÉSZ! Nem 100 hanem TIZ millióért vették meg! Ez egy jobb panel ára.Azóta a pénzt csak kifelé(Kajmán szgt-ek) vitték.Ócsó munkaerő beruházás semmi.Ja de igen terepjárók a "gazdáknak" holmi szir szar otóval mégse járhatnak.”
 • 11. DMagóg 2010. október 20. 10:46
  „Ez is egy jogi csiki-csuki lesz. A bűnösséghez ki kell mondani, hogy melyik jogszabály, melyik pontját sértette meg, ezt bíróság előtt bizonyítani kell. Ha nem lesz ilyen, akkor lehet, hogy rossz a jogi szabályozás, az meg a jogalkotóink sara!
  Még az önként vállalt felelősség, bűnösség esetén is tudni kell megmondani, hogy ezt meg ezt a jogszabályt, előírást sértettem meg. Megtörténhet, hogy még ha akarná sem tudná megmondani.”
 • 10. Ebgondolat 2010. október 20. 10:37
  „Ez az ítélet azt bizonyítja, Magyarországon a bíróság még valóban független!!! Addig, amíg meg nem állapítják, mitől szakadt át a gát, senkit nem lehet meggyanusítani!!! A rendőrséget és az ügyészséget még utasíthatta a nemzeti kormány, hisz a "nép" már döntött: a cég az egyedüli hibás!!! Szerencsére a bíróság nem ült fel a demagógiának!!”
 • 9. Arnika 2010. október 20. 07:23
  „Ne felejtsük el ki építette azt a tározót? Ezt megfelelően végezték-e?
  Kinek kell az állapotát ellenőrizni?
  Pl. Ha a Greenpeace anno lefényképezte jóval a szakadás előtt a repedést, miért csak az emberek halála után jutott az eszükbe, miért nem szóltak valakinek, ők is felelőssek.
  És higgyétek el a vezérigazgató nem szaladgál a tározókon, van annak konkrét felelőse, akit azért fizetnek, az jobban felel a dolgokért és még mindig nem "találták" meg.”
 • 8. gedeon 2010. október 20. 05:28
  „Miért is??????????”
 • 7. történész 2010. október 19. 19:29
  „Qrva életbe ne hazudozzanak már..hol vannak az igazi felelősök..ezek az emberek csak alkalmazott vezetők,akiknek a tulajdonos szabja meg mire költhet.hagyjuk már a francba a hazugságokat a BKV-nál is a tulaj küldte ki a szar buszokat az útra nem a vezérigazgató..csak a tetűk elbújnak mögötte. Milyen jó..az alu céget kb. 100 milláé vették meg a 90-es években pont azért mert a vörös iszap eltüntetési költség több milliárdot tett volna akkor is ki..csak érdekesség több tíz ezer ft egy köbméter iszap semlegesítése..micsoda buli kb. 1mill.köbméternél...hát eltűnt... és az állam ezt az adófizetők pénzéből elvégzi..decemberig..ez az igazi mutyi...nem a tulajdonosokkal csináltatják meg ..jó reggelt.!”
 • 6. szilléri 2010. október 19. 19:27
  „Szegény Pelikán elvtárs !
  Becsuknák, ha nem hunyt volna el a közel múltban, de ki viszi el a balhét ?????????”
 • 5. Falcao 2010. október 19. 17:52
  „Majd az udvaros lesz a felelős nézzétek meg.Az élet meg megy majd tovább...”
 • 4. savos 2010. október 19. 15:39
  „Viktorunk a múltkoriban azt nyilatkozta, hogy ezentúl nem csak a kisemberek viszik el a balhét, hanem a valódi felelősök. Ennek ellenére az iszap ügyben már a laboránsoknál járnak. Nálunk a jog annak az oldalán áll, akinek több a pénze. Ezt nagyon jól tudja a tisztelt független megyei bíróság is.”
 • 3. deszkás 2010. október 19. 15:32
  „Ez is a Kulcsár sorsára fog jutni azaz semmi bünti csak hangos káromkodás!!”
 • 2. kekeczke 2010. október 19. 15:02
  „a szabad lábait belelógathatná a vörösiszapba ! ! !”
 • 1. madártej 2010. október 19. 13:34
  „Hiába, jogszolgáltatás van és nem annyira igazság szolgáltatás.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszekedés közben megölte a férjét

A Borsod megyei rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat… Tovább olvasom