Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Szabadon mozoghat Budapesten Tasnádi Péter

Ezentúl már szabadon járhat-kelhet Budapesten Tasnádi Péter, a bíróság ugyanis a korábbi házi őrizetét úgynevezett lakhelyelhagyási tilalommá enyhítette.
A korábbi házi őrizet helyett lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el Tasnádi Péter esetében a Fővárosi Bíróság még szerdán - olvasható a bíróság pénteki közleményében. Ez azt jelenti, hogy a vállalkozó Budapest egész területén szabadon mozoghat, a várost azonban csak engedéllyel hagyhatja el. Emellett köteles kéthetente jelentkezni a rendőrségen.

Tasnádi az elmúlt időszakban egyébként is sokszor hagyta el házát engedéllyel, amikor a tárgyalásokra vagy épp orvosi kezelésre ment. Mivel mindig betartotta a szabályokat, a bíróság úgy ítélte meg, hogy ezután is be fogja.

Az enyhébb intézkedést a bíróság azzal indokolta, hogy Tasnádi Péter az elmúlt időszakban számos kérelmet nyújtott be, hogy az ellene folyó, vagy általa kezdeményezett különféle tárgyalásokon részt vehessen. Többször kérte azt is, hogy ügyvédjével találkozhasson, illetve hogy különféle orvosi vizsgálatokra elmehessen. Miután az ilyen esetekben minden szabályt betartott, a bíróság úgy ítélte meg, hogy feltehetően ez a jövőben is így lesz. A szökésétől vagy elrejtőzésétől is már kevésbé kell tartani, a következő tárgyaláson ugyanis befejeződik a bizonyítási eljárás.

A 2006 ősze óta tartó büntetőperben Tasnádi Pétert egyebek mellett azzal vádolják, hogy előkészítette volt felesége megöletését, sósavat öntetett volt anyósa arcába és úgy megverette a volt felesége ügyvédjét, hogy a jogász súlyos sérüléseket szenvedett. Ebben a perben is felvetődött Tasnádi elmeállapotának, illetve büntethetőségének kérdése, amellyel kapcsolatban több, egymásnak ellentmondó szakvélemény is született.

Olvasóink írták

  • 3. zizilabor 2008. november 08. 15:09
    „Demszkynek meg van az új helyettese.”
  • 2. kisbuta 2008. november 08. 11:43
    „Na végre már. Annak a bírónak is megállapították az árfolyamát. Már korábban is megtehették volna, szegény ártatlan ember házi őrizetben sínylődött. Szépen elaltat mindenkit, hogy ő milyen rendes, betart minden szabályt, hazaér időre, jelentkezik szépen a yardon. Egyszer aztán majd meglép és bottal üthetik a nyomát. Farkas Peti már neki is csinálja a helyet a szökött magyarok paradicsomában Thaiföldön. Ahová hogyan is juthatott ki vajon? Talán kiballagott a Ferihegyre és felszállt az első osztályon oda induló repcsire. Nahát Tasit már az elnöki különgéppel viszik ki, mert hát egy ekkora embernek ez kijár.”
  • 1. 1 vélemény 2008. november 07. 23:04
    „Azt hallottam, hogy nemsokára Budapest díszpolgára lesz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KDNP az IMF hitelről

A KDNP szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány arra használja a valutaalap hitelforrását, hogy… Tovább olvasom