Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Szabályos számlával fizettek Kókáék a Colombus étteremben

Szabályos számla ellenében fizették ki a Kóka János SZDSZ-elnökké választása után tartott rendezvényt - mondta Szekula László, a Columbus Étterem üzemeltetéséért felélős cég ügyvezetője. Az ügyvezető cáfolta az APEH-ellenőrzés hírét is.
Körülbelül 60-80 vendég vett részt az SZDSZ elnökválasztása után tartott rendezvényen. "Távozáskor a rendes, étlapi árainkon fizettek, készpénzzel, számla ellenében" - mondta Szekula László, a Colombus Étterem üzemeltetéséért felélős cég ügyvezetője, hozzátéve, hogy a fizetés nem áfás számla ellenében történt.

Az ügyvezető cáfolta azt a hírt is, hogy APEH-ellenőrzést kaptak volna és bírságot kellett volna fizetniük. "Ez nem igaz (...), semmilyen ellenőrzés nem volt nálunk azóta" - mondta, hangsúlyozva: bírságot sem kellett fizetniük.

A hír értelmezhetetlen abból a szempontból, hogy az étteremben nincsen kétféle ár. Nálunk nincs nettó árképzés, nem is tudunk így kiírni árakat, mert ez egy nyílt értékesítő vendéglátó egység és aki odajön hozzánk, az az étlapon szereplő bruttó árakkal tud számolni és mással nem - jelentette ki.

Az ügyet nyilvánosságra hozó Manager Magazin júniusi számában közölte, hogy APEH-ellenőrzést és bírságot kapott az az étteremtulajdonos, akinek vendéglátóhelyén az áfa megfizetése nélkül rendezte a számlát egy miniszter.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke péntek reggel a Nap-keltében közölte: a parlament elé viszik az áfa-csaló miniszter ügyét, mert a kormány megpróbálta eltusolni az ügyet "politikai rendőrségként" használva az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalt (APEH).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz inkább az egészségügyre költene

Tovább olvasom