Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Szabálysértés lehet az arc eltakarása

Szabálysértésnek javasolja minősíteni egy fideszes képviselő, ha valaki tüntetésen vagy például egy focimeccsen "az időjárási viszonyok által nem indokolt módon" takarja el az arcát úgy, hogy nem tudják azonosítani.
A szabálysértésekről szóló törvényjavaslathoz Farkas Zoltán nyújtott be szerdán kapcsolódó módosító javaslatot; ennek értelmében szabálysértést követ el, aki a gyülekezési jogról szóló törvény hatálya alá tartozó rendezvényen vagy a sportrendezvények biztonságáról szóló kormányrendelet hatálya alá tartozó sportrendezvény területén vagy annak közvetlen közelében "az arcát – az időjárási viszonyok által nem indokolt módon – eltakarja úgy, hogy meghiúsítsa a személyének a hatóság vagy az eltáró hivatalos személy által történő azonosítását".

A javaslat indoklásában a kormánypárti képviselő azt írja, indítványának célja "különbséget tenni az időjárási viszonyok által indokolt módon viselt ruházat megítélése és a személyazonosság megállapítását tudatosan meghiúsítani igyekvő személyek magatartása között".

Olvasóink írták

  • 2. tótkomlósi 2011. december 14. 16:13
    „De szigorúak a bácsik!

    Bezzeg mikor a TV székházat gyújtogatták a békés járókelők, akkor csak a rendőrnek kellett a személyiét a homlokán hordani!

    Akkor nem volt baj, hogy nem látszik a békés járókelő pofija?”
  • 1. Jozsoci 2011. december 14. 15:56
    „Jogos! De ott helyben kell elkapni és bevinni! Bűncselekmény előkészülete, ilyen paragrafus szerintem ma is van!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Reped a metrósín, csak 60-nal mehet a 3-as metró

Sínrepedések, illetve a sínek kopása is közrejátszott abban, hogy a BKV keddtől 80-ról 60 kilométeres sebességre csökkentette a 3-as metró maximális sebességét. Tovább olvasom