Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Szabálysértési eljárást indít az esztergomi polgármester ellen az ÁSZ

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szabálysértési eljárást kezdeményez Esztergom polgármestere ellen, mert két határidőt is elmulasztva nem küldött adatokat az ÁSZ-nak, és így nem volt mód a város gazdálkodásának ellenőrzésére - közölte honlapján a számvevőszék.

"A szervezet statisztikai mintavétellel kiválasztott 63 városi önkormányzat pénzügyi helyzetét ellenőrizte. Egy önkormányzat - Esztergom - esetében nem volt mód a helyszíni ellenőrzés megtartására. A polgármester az ellenőrzést megalapozó tanúsítványokat sem az eredeti, 2011. szeptember 30-i, sem a módosított, 2011. október 31-i határidőre nem küldte meg" - írta honlapján az ÁSZ.

A szervezet közölte, hogy a polgármester ezzel megszegte az adatszolgáltatással kapcsolatos kötelezettségét, ezért a vonatkozó jogszabály alapján szabálysértési eljárást indítanak ellene.

Tétényi Éva független polgármester szerdán az MTI kérdésére elmondta: a városháza pénzügyi osztálya jelezte az ÁSZ-nak, hogy a kért összesítéseket azért nem tudták kitölteni, mert a 100 százalékban önkormányzati tulajdonban álló Strigonium Zrt. a megadott határidőre nem szolgáltatott adatokat, amelyek főleg gazdálkodással voltak kapcsolatosak.

A Strigonium Zrt. vezérigazgatója, Arany Tamás az MTI-nek kijelentette, hogy cége az önkormányzattól nem kapott hivatalos megkeresést az adatszolgáltatásra, ezért visszautasítja a polgármester állításait.

Olvasóink írták

 • 4. újratöltve 2012. január 04. 19:22
  „A polgármester asszony is fideszes volt, csak kinyílt a szeme!”
 • 3. eldorádó 2012. január 04. 18:29
  „1. IGAZMONDO2
  milyen jövevényekről beszélsz? A "jövevények" általában első generációs bevándorlókat jelent. Másrészt, azért lett 2/3, mert az előző kurzustól a választók megundorodtak és protest szavaztak. Ha teccikérteni!”
 • 2. eldorádó 2012. január 04. 18:24
  „a fidesz szégyene, ami abban a városban történik! :-(”
 • 1. IGAZMONDO2 2012. január 04. 17:10
  „Minden tiszteletem a polgármester asszonyé aki még mindig képes harcolni az undorító 2/3-dal szembe, s nem hódol be ezek a kizsákmányoló jövevényeknek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mennyi jutalmat nem kapott Vitézy Dávid?

A Budapesti Közlekedési Központ közlése szerint valótlanul jelent meg a Blikkben, hogy Vitézy Dávid, a társaság vezérigazgatója 7,6 millió forint jutalmat kapott. De a Blikk nem is ezt írta. Tovább olvasom