Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Szabálytalan a házak elé tűzfalat emelő szálloda

Még építik, de lehet, hogy nemsokára bontani kell - mostanra kiderült, szabálytalan az az építkezés, ami tönkretette több budapesti család életét: ablakuk elé egy tűzfalat húztak fel.
Az önkormányzatnál, ahol korábban kiadták az építési engedélyt, most az építkezés leállítását kérik az ügyészségtől. Szerintük a szálloda nem felel meg minden követelménynek - számolt be szerdán az RTL Híradó.

Egy hónapja mutatta meg az egyik lakó az RTL Híradónknak a falat. Ablakuktól néhány méterre húzták fel a szomszédban épülő szálloda tűzfalát, mára az épület két emelettel lett magasabb. Az építkezés az önkormányzat által kiadott építési engedéllyel, tehát szabályosan kezdődött. A lakók tiltakozása miatt viszont az önkormányzat vizsgálatot indított és kiderült: sok a szabálytalanság.

A tervező félrevezette az önkormányzatot is - magyarázta Puskás András alpolgármester azt, hogy annak idején miért hagyták jóvá az építkezést nemcsak ők, hanem a közigazgatási hivatal is. Szakértőik most megállapították: sokkal nagyobb épület épült, mint ami a tervekben szerepelt. Ezért az ügyészséghez fordultak, hogy ők vonják vissza az engedélyt és állítsák le az építkezést. Puskás András azt mondta, hogy megegyezést szeretnék a lakók és az építtető között. Nyilván a lakók azt szeretnék, ha kisebb épület lenne, ez az önkormányzat olvasatában azt jelenti, hogy az építtetőnek vissza kell bontania az épületet - tette hozzá.

A Fővárosi Főügyészségen az RTL Híradónknak azt mondták: még nem érkezett meg hozzájuk a beadvány. A beruházó cég vezetője nem nyilatkozott.

Olvasóink írták

  • 2. igazságkereső 2009. május 07. 11:58
    „Csodálkozom azon,hogy ilyen megtörténhet,- láttam a televizíóban a riportot- hiszen legjobb tudomásom szerint az építési engedély kiadása előtt az Önkormányzat építési Osztály helyszíni szemlét tart, nyilván láthatták,hogy ott lakások is vannak ahova építkezni akarnak és a tervek áttekintésekor láthatónak kellett lennie annak,hogy ott bizony tűzfal fog magasodni és ilyenkor áttervezést rendel el az építési osztály.Vajh mi történhetett,hogy még is kiadták az építési engedélyt? Érdekes lenne erre a választ olvasni az engedélyt kiadó építési osztálytól,vajon mivel indokolnák meg a jogerős építési engedélykiadását?”
  • 1. Yucca 2009. május 06. 22:31
    „Próbáljon az építtető cég vezetője pár hetet eltölteni egy olyan lakásban, ahol az ablakból egy falat érinthet a keze, napfény és levegő híján.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kártérítést kér a kórháztól egy asszony

Csaknem egy éven át szenvedett rendellenes vérzéstől, négyszer végeztek nála egészségügyi kaparást, majd a méhét akarták kivenni. Tovább olvasom