Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Szabálytalan volt a Pick-felvásárlás

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) tavaly júliusi határozata szerint két magánszemély, Csarodai János, illetve Brazsák József törvénysértő módon, összehangoltan tett ajánlatot a Pick 32-32 százalékos részvénypakettjére.
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) tavaly júliusi határozata szerint két magánszemély, Csarodai János, illetve Brazsák József törvénysértő módon, összehangoltan tett ajánlatot a Pick 32-32 százalékos részvénypakettjére. Ezt a Fővárosi Bíróság jogerős ítéletében nemrégiben megalapozottnak találta.

Az ítélet a rövid ideig a Pick részvényeinek csaknem kétharmadát birtokló magánszemélyt elmarasztalta, mivel bizonyítottnak látta, hogy azok összehangoltan cselekedtek. A PSZÁF ugyanis kiderítette: a két magánszemély a részvényvásárláshoz egy panamai céghez tartozó spanyol társaságtól egyazon napon, egyazon feltételekkel vett fel kölcsönt. Majd a két részvénypakett Csányi Sándor OTP Bank-vezér cégéhez, a Délhúshoz került, amely sikeres felvásárlási ajánlata nyomán csaknem száz százalékban megszerezte a Picket.

Mint emlékezetes: a Délhús Zrt. a vitatott ügyletet megelőzően szerzett csaknem 32 százalékos részesedést. Megfigyelők az ügy hátterében azt sejtik, hogy a Pickhez hasonló nyílt részvénytársaságoknál 33 százalék fölé csak nyilvános vételi ajánlattal lehet kerülni, amelyet a Délhús egy ideig sehogy sem akart megtenni 2005-ben. A bizonyítékok alapján Csarodai Jánosnak és Brazsák Józsefnek meg kell fizetnie a felügyelet által még tavaly kirótt 50-50 millió forintos büntetést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világbajnokság a Fertőn

Gőzerővel folynak a május 10-e és 20-a között a Fertő tavon megrendezésre kerülő vitorlás-… Tovább olvasom