Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Szabó: a kívánságlista kevés

A kívánságlista kevés – jelentett ki Szabó József, az MDF győri polgármesterjelöltje. Konkrét elképzelésekre van szüksége egy városvezetőnek ahhoz, hogy hiteles programot hirdessen. Magyarországon ezzel szemben az a természetes, hogy a jelölt felsorolja, milyen területeken kíván változtatni, aztán ha megválasztották, bejelenti: a helyzet olyan szörnyű, hogy az ígéreteket lehetetlen megtartani.

Ezt felismerve júliustól munkamegbeszélések sorozatát indítja el Szabó József Győrött. Találkozni kíván a város meghatározó szolgáltató, kulturális, oktatási, egészségügyi intézményeinek, vállalatainak vezetőivel, illetve civil képviselőkkel azért, hogy pontosan átláthassa lehetőségeiket, gondjaikat. Elsőként – tegnap – a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. igazgatójával, Kovács Barnabással találkozott. A megbeszélésre elkísérték őt Körmendyné Lakatos Mária és Szijártó László képviselőjelöltek a 21-es, illetve a 17-es számú körzetekből.
A találkozón több témakör is szóba került: elsőként a környezettudatos gazdálkodás, ezen belül a hulladékból nyert energia hasznosítása. Szó volt a győri parkolóhelyzet teljes átalakításáról és a játszóterek fejlesztéséről. Az előbbihez már tanulmány készül, az utóbbinál a tárgyalóasztalhoz ülő felek a pályázati lehetőségeket tisztázták. A megbeszélésen szó esett arról is, hogyan lehetne a lakosság terheit csökkenteni a szemétszállítás terén – dacára annak, hogy az energiaárak emelkedése nyilván a Komszolt is sújtja.
A következő találkozó ma lesz: a város jelenét és jövőjét alapvetően meghatározza, milyen szakembereket képeznek a megváltozott feladatokra, milyen tudományos kutatásokban vesznek részt, milyen nemzetközi kapcsolatokat, tapasztalatokat honosítanak meg – többek között ezekről a témákról beszélget Szabó József dr. Szekeres Tamás rektorral.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Londonban utcát neveztek el Kapuvárról

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom