Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Szaddám írta alá

Szakértők megerősítették, hogy hiteles Szaddám Huszein aláírása a síiták ellen 1982-ben elkövetett megtorlással kapcsolatos dokumentumon – közölték ügyészek hétfőn a volt iraki diktátor és hét vádlott-társa perének tárgyalásán.
Az írásszakértők jelentése szerint a megtorlásban részt vett biztonsági ügynökök jutalmazását jóváhagyó iraton Szaddám Huszein aláírása szerepel – közölték a jelentésből részleteket felolvasó ügyészek. Egy korábbi tárgyalási napon Szaddám sem cáfolni, sem megerősíteni nem volt hajlandó az aláírás hitelességét. Egyes vádlott-társai szerint más dokumentumokon szereplő aláírások hamisítványok.
Szaddám Huszeinnek és az előző rendszer hét magas rangú tisztségviselőjének 148 síita lemészárlása miatt kell felelniük a bíróság előtt. A Bagdadtól északra fekvő, síiták lakta Dudzsail faluban 1982-ben merényletet kíséreltek meg az akkori elnök, Szaddám Huszein gépkocsioszlopa ellen. Az ügyészség szerint a rákövetkező megtorlásban a falu 148 lakosát ölték meg a biztonsági szolgálatok, többeket pedig megkínoztak. A hétfői tárgyaláson Szaddám Huszein is megjelent vádlott-társaival együtt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány: ''Húsvét mindannyiunk számára piros betűs ünnep''

Köszöntőt intézett húsvét alkalmából a magyar polgárokhoz Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A… Tovább olvasom