Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Szahara

Igazi akciódús, egzotikus kalandfilm, Penelope Cruzzal és Matthew McConaughey-val a főszerepben.

Amikor Dirk Pitt, a tapasztalt és híres felfedező egy rejtélyes történelmi legendához kapcsolódó, csodálatos pénzérmét talál, belevág élete nagy kalandjába, és kincsvadászatra indul Nyugat-Afrika egyik legveszélyesebb vidékén. Miközben a helyiek által „Halálhajó"-nak nevezett hajót - ezt a rég elveszettnek hitt, a polgárháború idejéből való, és titkos rakományt rejtő csatahajót - keresik, Dirk és társa, a soha ki nem apadó, sziporkázóan szellemes megjegyzéseiről ismert Al Giordino megismerkedik Dr. Eva Rojasszal. A gyönyörű és rendkívül okos fiatal orvosnő úgy gondolja, hogy az elrejtett kincs egy olyan, globális horderejű problémával is kapcsolatban lehet, ami az egész Földet fenyegeti.

Egy hajó után kutatva, aminek a létezésében rajtuk kívül senki sem hisz, Dirk, Al és Eva csak a saját éles eszére és hősies vakmerőségére számíthat, hogy túljárjon az őket üldöző, veszedelmes hadurak eszén, életben maradjon a fenyegető veszélyeket rejtő terepen, és mindkét rejtélynek a végére járjon.

 „Dirk Pitt az abszolút reneszánsz ember." - mondja Matthew McConaughey, aki a Paramount Pictures és a Bristol Bay Productions Szahara című, izgalmas és harsányan mulatságos új akció-kalandfilmjében újfajta akcióhőst kelt életre. „Dirk az a fajta fickó, aki reggel alligátorokkal is kész birokra kelni, és ugyanaznap este minden gond nélkül szmokingot ölt és a királynőt viszi táncba az udvari bálon. Egy szenátor fia, tudós ember, kifinomult és elegáns férfi; ugyanakkor kincsvadász kalóz, csibész és betyár, verekedős-civakodós, tequila-vedelő gazfickó. De minden körülmények között gentleman marad."
Dirk Pitt, ez a merész fickó, aki legalább annyira használja éles eszét, mint erős izmait, talán az egyetlen, aki még pajtása és jó barátja, a Steve Zahn által megszemélyesített Al Giordino, korlátokat szintén nem ismerő egyéniségén is túltesz. Ők ketten, együtt kelnek útra, hogy felkutassanak egy elveszett, a polgárháború idejéből való, páncélozott csatahajót, és megfejtsék a hajó rejtélyét… hogy végül a világ legnagyobb sivatagában találják magukat.

„Adva van ez a titokzatos ügy, egy 150 éve megfejtetlen rejtély - hogy mi történhetett egy eltűnt csatahajóval. Dirk eltökélte, hogy a végére jár ennek a dolognak." - fogalmaz Breck Eisner rendező, aki a Szahara című játékfilmmel debütál. „Ez a történet kiindulópontja, de végül sok ezer kilométerre, a Szahara sivatag kellős közepére viszi a nézőt a sztori."
A kaland résztvevői hamarosan azzal szembesülnek, hogy az elveszett hajó egy még nagyobb krízissel van kapcsolatban, amelynek a titkát kutatja a Penelope Cruz által megszemélyesített Dr. Eva Rojas. „Ez a figura nem valami ijedt és aggodalmaskodó leányka." - mondja Cruz. „Sőt, egy nagyon aktív nőről van szó - valójában ő az, aki több alkalommal is Dirk megmentőjének bizonyul. És, természetesen, pontosan ez az a típusú nő, aki Dirk számára érdekes és vonzó - óriási a kettejük közötti vonzás."

„Ez egy akció-kalandfilm, amely a korábbi nagy sorozatok és akciófilmek szellemében készült." - mondja Eisner. „Engem magával ragadott az ebben a projektben rejlő kaland, titokzatosság és humor, és mindenki számára, aki csak részt vett benne, az volt az elsődleges cél, hogy ezeket az elemeket a filmvásznon is sikerüljön érzékeltetnünk."
„Ebben a történetben semmit sem szabad túl komolyan venni." - mondja McConaughey. „Ez egy kalandfilm, ez tulajdonképpen egy mese. Végy egy jókora adag filmes varázslatot, és tedd valósággá! Minden remekül fog alakulni, ha a varázslat működik."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mai műsor

15.30, előfutamok: 100 női gyors, 200 férfi hát, 200 női mell, 200 férfi mell – Bodor Richárd,… Tovább olvasom