Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Szájer: a 2010-esnél is nagyobb győzelem volt az áprilisi

A mi célunk nem az EU-ból való kilépés, hanem az egész nemzet bevitele Európai Unióba - mondta a politikus.
Történelmi, a 2010-esnél is nagyobb győzelmet aratott az április eleji választáson a Fidesz-KDNP - mondta szombati soproni fórumán Szájer József, a pártszövetség EP-képviselőjelöltje.

Szavai szerint négy éve egy "szétvert, széthulló, korrupcióba fulladó, válságba éppen belekeveredett ország polgárai mondtak valamire nemet", míg másfél hónapja elsősorban igent mondtak az Orbán-kormány által elért, Európának is példát mutató sikerekre, és kifejezték, hogy ennek a politikának a folytatását kívánják.

Ennek elemeként említette a mintegy 250 fős hallgatósága előtt a gazdaság talpra állítását, a közteherviselés multinacionális vállalatokat is bevonó magyar modelljét, 300 ezer új munkahely létrehozását, a bérnövekedést, a Brüsszelben megvédendő rezsicsökkentést, valamint a családtámogatási rendszer megerősödését és az alaptörvény hatályba léptetését is.

Megjegyezte, hogy a magyar kormányt az alaptörvény, a média- és a választójogi szabályozás miatt ért támadások oka a különadók és a rezsicsökkentés bevezetése, illetve a külföldi cégek profitvesztesége volt.

Szájer József az eseményt megelőző sajtótájékoztatón kiemelte: lehet, hogy a magyarországi voksok döntik el, hogy a jobb- vagy a baloldal adja Brüsszelben a legnagyobb képviselőcsoportot. Kiemelte: a Fidesz-KDNP mind a jobb-, mind a baloldali szélsőséget elutasítja.

A baloldal kapcsán arról beszélt, azok "nem tisztelik a saját országukat" és folyton igazodni akarnak a velük szemben külföldről támasztott elvárásokhoz. A jobboldali szélsőségesekről szólva megjegyezte: az EU elhagyása súlyos károkat okozna, és nem szolgálja a magyar nemzet érdekét.

"A mi célunk nem az Európai Unióból való kilépés, hanem az egész nemzet bevitele Európai Unióba" - jelentette ki, emlékeztetve arra, hogy a kormánypártok közös listáján az unión kívüli államokban élő határon túli személyiségek is helyet kaptak.

Firtl Mátyás (KDNP), a térség országgyűlési képviselője arról beszélt: a pártszövetség jelöltjei "azok az emberek, akik meg tudják védeni Magyarországot" Brüsszelben. A soproni származású Szájer Józsefről szólva kiemelte, hogy "olyan jelölt, aki közülünk való".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezek az ötös lottó nyerőszámai!

Elő a szelvénnyel, kihúzták az ötös lottó 20. heti nyerőszámait! Jól ikszelt? Tovább olvasom