Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Szájmaszkok és pénzadomány

Devecser - A devecseri általános iskola felújítására ajánlott fel pénzt egy vállalat, egy alapítvány pedig szájmaszkokat adományozott a vörösiszap katasztrófa áldozatainak és az őket segítő szakembereknek.
Devecser általános iskolájának mihamarabbi felújítására 2,5 millió forintot adományoz a Tetra Pak a Magyar Vöröskereszten keresztül. Az italos kartoncsomagolás gyártó azért döntött így, mert Devecser mintegy 380 kisdiákjának jelenleg a 15 kilométerre lévő Somlószőlősre kell utaznia minden nap, hogy folytatni tudja tanulmányait - közölte a jótékonyság kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

A Béres Alapítvány 2,5 millió forint értékben adományozott szájmaszkokat a vörösiszap katasztrófa áldozatainak és az őket segítő szakembereknek, önkénteseknek. A Béres cégcsoport dolgozói körében gyűjtést is szerveztek, a befolyt pénzadományból a devecseri és kolontári önkormányzatok által kért legszükségesebb eszközöket vásárolták meg, amelyeket eljuttattak a két település önkormányzatához - tudatta Matos Mónika kommunikációs munkatárs az MTI-vel.

A Magyar Kézilabda Szövetség október 28-án, a Magyarország–Bosznia-Hercegovina férfi Európa-bajnoki selejtező mérkőzés helyszínén gyűjtést szervez a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére. A mérkőzésre kilátogató szurkolók a szombathelyi Arena Savaria főbejáratánál kihelyezett urnába dobhatják be pénzadományukat, a szövetség az összegyűlt összeggel a devecseri Kristályvölgyi SE férfi kézilabda csapatát kívánja támogatni. A devecseri kézilabdaklub képviselői a mérkőzés előtt vehetik át azokat a sportfelszereléseket is, amelyeket a Magyar Kézilabda Szövetség ajánlott fel az egyesület számára. Akik személyesen nem tudnak megjelenni a mérkőzésen, pénzadományukat – a közlemény rovatban vörösiszap megjegyzéssel – az MKSZ KÚH 10400126-21413218-00000000 számú bankszámlaszámára utalhatják - közölte Diószeghy Zsolt kommunikációs igazgató az MTI-vel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három halott a 21-es főúton Mátraverebélynél

Két felnőtt és egy csecsemő a helyszínen meghalt, amikor két autó ütközött össze frontálisan a 21-es főúton Mátraverebély és Tar között csütörtökön. Tovább olvasom