Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Szakács: „Más volt a favoritom”

Szakács Imre megyei elnök a Kisalföldnek határozottan cáfolta, hogy politikai döntésről lett volna szó, s azt még inkább, hogy ezt ő valaha is kimondta. Nagy Tamás pályázatát ő is jónak tartotta, s az is igaz, hogy a jelölőbizottságban maga is igent nyomott a neve mellé. Neki azonban más volt a favoritja, akire szintén igennel szavazott, s akinek pályázatát jobbnak tartotta. Arra a felvetésünkre, hogy mégiscsak Nagy Tamás volt az egyetlen az öt pályázó közül, aki egyhangú támogatást kapott a bizottságtól, azt felelte: a szakmai „előzsűri” hét tagjából négy MDF-es vagy a párthoz közel álló személy volt, így tisztán szakmaiságról nem biztos, hogy lehet beszélni.

Szakács azt hangsúlyozta, ő a 41 tagú testület egy szavazattal bíró képviselője, így rajta csupán ezt lehet(ne) számonkérni. Értetlenül áll azonban a felvetés előtt, s főképp azt nem érti, hogy ha ez ekkora tüske volt az MDF-ben és a jelöltben,

miért csak három hónappal a szavazás után álltak ezzel a nyilvánosság elé. Azt is kiemelte, hogy a megválasztáshoz 21 igennek kellett volna lennie Nagy neve mellett.

Nagy pályázzon újra!

Felvetettük erre, hogy a teljes Fidesz- frakció Nagy Tamás ellen szavazott, ami azt mutatja, mégiscsak volt pártdöntés a nemleges voks mellett. Azt válaszolta: a jelölőbizottságban rajta kívül még egy képviselőtársa volt, aki vele azonos álláspontot képviselt. Véleményüket pedig megosztották a többiekkel, ezért támogattak ők egy másik pályázót. Ezzel együtt is arra biztatja Nagy Tamást, hogy pályázzon újra, de legalább ennyire bízik abban is – tette hozzá –, hogy az ő favoritja is megpróbálja még egyszer.
Nagy Tamás MDF-es jelöltsége – tette még a végén hozzá – nemhogy hátrányt, sokkal inkább előnyt jelent, hiszen a megyei közgyűlés többségét csak a demokrata fórum képviselőivel tudják biztosítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átváltoztatjuk: Czollnerné Perleczky Ildikó

Jóval nyitottabb lett, és ezentúl több ruhafazont kipróbál, mielőtt a vásárlás mellett döntene… Tovább olvasom