Délmagyar logó

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 24°C | 33°C Még több cikk.

Szakács: Átverés az önkormányzati reform

„ Mást mondanak és mást tesznek a megyei szocialisták az önkormányzati reformot érintő kérdésekben” – állította Szakács Imre győri fideszes országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke tegnapi győri sajtótájékoztatóján. A politikus kijelentette: erre utal, hogy a parlament hétfői ülésén leszavazták a Fidesz módosító indítványát, amely a megyei közgyűlések létszámcsökkentését javasolta. Három megyei MSZP-s honatya – Balogh József, Molnár Csaba, Papp József – is nemmel voksolt. Szakács Imre szerint ez azt bizonyítja, hogy a kormánypártok „csak kommunikációs szinten” beszélnek a közigazgatás olcsóbbá tételéről. A fideszes tervezet szerint Győr-Moson-Sopron megyében a mostani 41 helyett 31 képviselő lenne, közülük hatan a tízezer lakos feletti, 25-en a tízezer lakos alatti települések listájáról kerülnének be. Szakács Imre kiemelte: a Fidesz hajlandó támogatni a kiadáscsökkentő javaslatokat, amit jelez ez a javaslat is.

A Kisalföld kérdésére, mely szerint elképzelhető, hogy az MSZP azért szavazott nemmel az előterjesztésre, mert az az ő javaslatukkal szemben nem egy, hanem két megyei listát határoz meg, Szakács Imre azt válaszolta: ez részletkérdés, a lényeg, hogy végül 31 főre csökkent volna a közgyűlés létszáma.
Emlékeztetőül: a múlt héten Molnár Csaba, az MSZP megyei elnöke az önkormányzati reformról tartott győri sajtótájékoztatóján mondta, hogy a kétharmados törvényeket érintő módosításokat várhatóan nem fogadja el a T. Ház, hiszen az ellenzék feltehetően nemmel szavaz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogy vélekedik a VOLT Fesztiválról?

Tovább olvasom