Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Szakemberhiány a vegyiparban

Évekkel ezelőtt kikerült az iskolarendszerű képzések közül a vegyianyag-gyártó képzés, amely a vállalatok szakember-utánpótlásának bázisát jelentené.
Komoly problémát jelent a magyarországi vegyiparnak, hogy évekkel ezelőtt kikerült az iskolarendszerű képzések közül a vegyianyag-gyártó képzés, amely a vállalatok szakember-utánpótlásának bázisát jelentené - mondta a Napi Gazdaságnak S. Varga Béla, a BorsodChem hr- és kommunikációs igazgatója.

A megfelelően szakképzett munkaerő utánpótlása azért nehéz a cég számára, mert Borsod-Abaúj-Zemplén megyében átképző tanfolyamról évenként mindössze legfeljebb húsz vegyianyag-gyártó szakmunkás kerül ki, és a helyi középiskolában is csak egyetlen évfolyamon folyik vegyésztechnikus-képzés, noha ez a térség a magyar vegyipar központjaként e szakmunkások többszörösét is képes volna felvenni. A cég ezért arról tárgyal, hogy a jelenleg OKJ-s tanfolyami keretek között megvalósuló vegyianyag-gyártó képzés visszakerüljön az iskolarendszerű képzések közé - olvasható a lap szerdai számában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos kompetenciamérést tartanak ma az iskolákban

Ma tartják az országos kompetenciamérést az iskolákban: 2791 intézmény 3632 telephelyén a 6., a 8.… Tovább olvasom