Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

Szakmai etikai kódex a mindennapokra

Az óvodák és iskolák mindennapjaiból vett esetek bemutatásával, bővített formában jelent meg a pedagógusok szakmai etikai kódexe; a kiadványt Hoffmann Rózsa egyetemi docens, a könyv szerkesztője mutatta be a minap.
 „ A pedagógusok titoktartását is jobb lenne törvény helyett az etikai kódexben szabályozni. Az erkölcsi analfabetizmus felszámolásának az iskolában, a pedagógusok által kell megkezdődnie."
A kiadvány foglalkozik többek között az etika és a jog határaival, a pedagógusszerep történeti változásaival, az erkölcs és pedagógia kérdéskörével.

A kódexben található tizenhat pedagógiai esetleírás között az iskolaérettséggel, a tanárváltozással, igazgatóválasztással kapcsolatos témákról olvashatnak az érdeklődők. A könyv külön fejezetet szentel a katolikus egyház közoktatási intézményeiben dolgozó pedagógusok etikai szempontjainak.

Az etikai normák gyakorlati értelmezését segítik az esetleírások és elemzések. A könyv a Független Pedagógus Fórum által 1995-ben összeállított pedagógus szakmai etikai kódex bővített, továbbfejlesztett változata.

A kódex ajánlásokat fogalmaz meg az iskolák, pedagógusok számára, akik eldönthetik, mi az, amit magukra nézve kötelezőnek tekintenek.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorsdöntő nyár (Blue Crush)

Anna Mária barátnőivel, Edennel és Lénával a Hawaii szigeteken éli a szörfösök izgalmas életét. Egy… Tovább olvasom