Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Szálloda szakot indítanak

Idegenforgalmi és szálloda szakot indít szeptembertől a Nyugat-Magyarországi Egyetem győri Apáczai Csere János főiskolai kara. A nyolc féléves képzésre márciusig lehet beadni a jelentkezési lapot.
Együttműködési megállapodás született tegnap a főiskolai kar és a Nyugat-magyarországi Kereskedelmi, Vendéglátó és Szolgáltató Rt. között, a képzés támogatásáról szóló megállapodást dr. Zvikli Sándorné, a vállalat ügyvezető igazgatója és dr. Cseh Sándor, a főiskola főigazgatója írta alá. A szolgáltatótársaság ezzel az idegenforgalmi és szálloda szak oktatóbázisának kiépítését vállalta el. A színvonalas oktatókonyha két terem egybenyitásával jön létre az őszi kezdésig.

„ A szeptembertől induló új szakra nappali és levelező tagozaton egyaránt negyven-negyven hallgatót tudunk beiskolázni, s ötven százalékuk – azaz húsz-húsz hallgató – tanulhat az állami támogatás keretei között."
Csizmadia László, a tanszék leendő vezetője elmondta: a lovas-, vízi és egyéb turizmuságazatok mellett kiemelkedő hangsúlyt kívánnak helyezni a falusi turizmusra, hogy kiváló szakembereket képezzenek a magyar vidéki idegenforgalom számára. Ugyanakkor a külföldi álláslehetőségek is nyitva állnak a tanár szerint, a képzés során két nyelvet kötelező elsajátítani, s fontos tudni, hogy a nyolc félév két év szakmai gyakorlatot is tartalmaz.

A szakkal kapcsolatos tudnivalók olyan frissek, hogy még nem jelentek meg az idei felvételi tájékoztatóban. Az állami finanszírozású képzésre jelentkezők választhatnak, hogy matematikából, történelemből vagy közgazdaságtanból kívánnak felvételizni. A nappali és levelező költségtérítéses képzésre jelentkezőknek műveltségi és nyelvi tesztet kell írni, a felvételhez a nyelvi előképzettség mindenképpen szükséges, a minimális követelmény az A vagy B típusú alapfokú nyelvvizsga vagy a 4-es idegen nyelvi érettségi. A szakképzettség pontos megnevezése: közgazdász idegenforgalmi és szálloda szak. Részletes információt a főiskolán kaphatnak az érdeklődők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jancsó is tárgyalt Medgyessyvel

A gazdaság élénkítésére munkacsoport felállítását javasolja Medgyessy Péter miniszterelnök. A… Tovább olvasom