Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Szalma Botond: Schmitt Pálnak le kellene mondani

Szalma Botond, a KDNP fővárosi elnöke szerint Schmitt Pálnak le kellene mondani.
Szalma Botond, a KDNP fővárosi elnöke szerint Schmitt Pál köztársasági elnöknek le kellene mondani, "semmi köze a mostani helyzethez, hogy PhD-t akar írni" - erről a KDNP fővárosi elnöke a Népszabadság hétfői számában megjelent interjúban beszélt.

A politikus arra a kérdésre válaszolva, hogy felkészült-e rá, hogy kizárják a KDNP-ből, azt mondta: nem készült fel erre, mert emiatt nem kell senkit se kizárni a pártból. Hozzátette: örülni kell, hogy valakinek karakteres véleménye van, szerinte pártja "nem a Magyar Szocialista Munkáspárt, amikor az 50-es években megmondták, hogy mit kell mondani".

Beszélt arról is, hogy Rubovszky György pártügyész "ha tehetné, kitenné a pártból", mert mint fogalmazott: "biztos felizgatta, hogy én lettem a budapesti KDNP-elnök".

Szalma Botond szerint a KDNP-sek 95 százaléka osztja az álláspontját, de hallgatnak. Úgy fogalmazott: "nem divat ma a véleménnyilvánítás. De nem csak a KDNP-ben. Sehol, sajnos".

Szólt arról is, hogy rossz üzenetnek tartja Tulassay Tivadar lemondását, mint mondta: "nem érzem, hogy a rektor úr bármi rosszat tett volna".

Olvasóink írták

 • 9. comment 2012. április 02. 13:23
  „5. Együgyű
  Minden szavaddal egyet értek, hova tovább a le nem írt gondolataiddal is!
  Miért nem ilyen egyén vezeti kis hazánkat, aki szókimondó, rálátó, és a nép gondolatait tükrözi!?
  Visszatérve plágiumpálra: azt szajkozza hogy a jelen munkáját ítéljék meg, ne a korábbi időszakot, de minden 2. szavában ott szerepel, hogy ő mint Olimpikon, ő mint 2szeres bajnok.....- na ezzel is vitatkoznék, de ez már csak rosszmájúság, hogy a kispadról érmet hozni a csapat teljesítménye alapján nem nehéz, igaz tisztelet azért, hogy a kispadig eljutott, de az lenne az igazi, ha a páston szerzett éremmel hivalkodna ennyire!! - szóval ha igazi bajnok lenne, akkor húzna a sunyiba, átadná a sokkal rátermettebb fiatalságnak a lehetőséget. Visszavonnék tőle minden kiváltságot, legyen neki elég amit edig összeharácsolt, mert ugyebár az OB megvesztegetési botrányban is benne volt, de azt is lehazudta......na ennyit arról, hogy országunk első embere mennyire fedhetetlen.”
 • 8. papika56 2012. április 02. 10:38
  „T. 5. Együgyű .
  Igazat írtál ! Jóóól látod a dolgokat !
  Csak sajnos ezeket az okosságokat --a kormány sajtó-elemzője --aki ezért 1 milliót kap / hó nem olvassa, v. nem akarja plágiumpál elé rakni !
  Én már azt is gondoltam : csak a + cikkeket olvassa el palibáácsi , mert a negatívokat kivágják az álltala olvasott ujságokból !
  vén, szenilis, a realitás érzékét elveszítette , csak a betanult szöveget szajkózza , bábként egy önálló gondolata, mondata MÉG NEM VOLT !!!!”
 • 7. kánaán 2012. április 02. 10:38
  „Minden politikus bűnöző!
  Minden párt szervezett bűnözői csoport!
  Csak azért nem lehet becsukni őket, mert maguk hozzák a törvényeket!
  Sajnos nem csak a magukra vonatkozókat...

  Magyarországnak erkölcsileg lőttek.
  Nem most.
  Évek óta szépen,lassan módszeresen,”
 • 6. x 2012. április 02. 10:31
  „#5. Együgyű 2012.04.02. 09:45
  ...
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Nomen_est_omen”
 • 5. Együgyű 2012. április 02. 09:45
  „,,Szalma Botondnak a : Schmitt Pálnak le kellene mondani"
  Úgy vélem Szalma Botond főváros elnöke is csak egy karrierista önző, magának való KDMP-s politikus. A jelen politikai helyzetből előnyt akar kovácsolni magának. Ha valóban jobbítani akarna az ország helyzetén más jobbító szándékú támogatható javaslattal is előállt volna. A jelenlegi országiülésben, funkcióban lévő Fidesz-KDMP tagok csak egy gitt egyletet alkotnak. A vezető pártból vélhetően a kínos helyzetből az eddigi szavazó gépezet sikeresen akar csak kikerülni, hogy a rugalmas elszakadás elvét követve egyénileg a legjobban kerüljön ki.
  ,,Szili Katalin közvetlen államfőválasztást javasol"
  Vélelmezem a nép nem érett arra, hogy közvetlenül államfőt válasszon, sőt még a maga érdekében a többség meg egységbe sem tud tömörülni és kiállni maga és az elesettek érdekei ért
  Orbán királyunk egyes számú udvari bolondjának a reakciója az, hogy minden áron még most is az utolsó pillanatig ragaszkodik posztjához annak fényében, hogy az egyetem határozott a diplomájának (kisdoktori) megvonásáról. Sőt még Ő érzi, magát sértetnek. Nagylelkűen kijelentette nem perli be az egyetemet. Vélelmezem a páváskodás, tetszelgés tetszik neki és kedves nejének. A jelen körülmények között még jobban érdekel, hogy a jelenlegi kormány visszamenőleg megfosztja e fő bohócunkat a köztársasági elnöki törvénybe ágyazott privilégiumától, (előjogaitól), új nemesi előjogától, mint ezt a por néppel tette visszamenőleg is. Kíváncsi leszek a Fidesz-KDMP atyai, vallásos pártjára is, hogy lesz e köztük egy is, aki rendkívüli ügyrendi javaslattal az országgyüllésben a 2/3-os többségre hivatkozva kezdeményezi e tökösen az új nemesi előjogok visszamenőleges eltörlését a nehéz gazdasági helyzetre tekintettel. Indoknak most felmerül e, az elmúlt 8 év öröksége, a 22-év öröksége, a mai válságos helyzet, komcsizás, a nemzett kasszájának ürességére hivatkozás? Esetleg az ilyen esetekben nem kell vállalni a felszabadító szabadságharcért az áldozatot? Csak a pornép vállalta és vállalhatja a kizsákmányolást, megszorítást, átszervezést, most a visszamenőleges törvénykezést. Most a jelen helyzetben ragaszkodni kell a köbvésett jogszabályokhoz? Talán ilyen esetekben marad az új nemesi előjog a jól elvégzett erkölcsös, lelkiismeretes, hazáért tett, vallásos politizálás fényében.
  Az is érdekelne, hogy az elvakultak, érdekeltek hogyan ítélik meg a kialakult helyzetet a Szent Istváni, Antall Józsefi, I. Orbáni vallásos, hithű örökségű Magyarországon?
  Mert én minden új nemest kiváltságaiktól és előjogaiktól megfosztanám politikusainkat pártra, nemre, vallásra tekintet nélkül. Minden politikusnak az ö általuk megszabott 2-es polgári minimumot adnám eddigi teljesítményükért. és a privilégiumuk megfosztását tartanám ebben a demokratikus, szabad Magyarországon csak elfogadhatónak!
  OFF.”
 • 4. Queenmargareth 2012. április 02. 09:31
  „A Tulassay-cikkhez nem lehet hozzászólni. Éljen a szólásszabadság!
  óh,! "...volt is, lesz is: ezt itt a praxis..."”
 • 3. kristóf65 2012. április 02. 09:14
  „Miért nem mernek felszólalni? Főleg, ha még egyet is értenek?

  Csak nem megfélemlítette őket Orbán és/vagy a Fidesz?

  És miért tűri a Fidesz, hogy egy csaló üljön az ország élén? Miért védik Schmitt-et? Egyértelmű, hogy az ország nem akarja.”
 • 2. savos 2012. április 02. 08:10
  „A Tulassay-cikkhez nem lehet hozzászólni. Éljen a szólásszabadság!

  Javaslom, hogy jelöljék Tulassay professzor urat köztársasági elnöknek. Legalább lenne egy gerinces államfőnk. Plagi bácsi úgyis megy néhány nap múlva.”
 • 1. zehn 2012. április 02. 07:49
  „No, ennek a Botondnak is meg vannak számlálva a napjai a gitt-egyletben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marad az ügyész a kémügyben

Elutasította a Központi Nyomozó Főügyészség a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati karát érintő… Tovább olvasom