Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Szándékosan hajtott a busznak a szekszárdi férfi: két gyermeke is meghalt

Az eddigi adatok szerint öngyilkossági szándékkal hajtott autóbusznak a vasárnap három halálos áldozattal járó balesetet okozó szekszárdi férfi.
Az eddigi adatok szerint öngyilkossági szándékkal hajtott autóbusznak vasárnap az a szekszárdi férfi, akinek autójában két gyermek is életét vesztette - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) bűnügyi igazgatója hétfőn Szekszárdon.

A balesetben a 42 éves férfi, egy ötéves lány és egy tízéves fiú a helyszínen, a becsapódás pillanatában életét vesztette, az autóbuszban heten sérültek meg - mondta Törökné Kaszás Rozália a bűncselekményről tartott sajtótájékoztatón.

Pernyész József, a TMRFK bűnügyi készenléti szolgálatának parancsnoka elmondta: a 6-os úton, Szekszárd és Paks között történt baleset előtt nem sokkal bejelentés érkezett arról, hogy a férfi Szekszárdon, a Kölcsey lakótelep egyik parkolójában megpróbálta elgázolni volt élettársát, aki könnyű sérülést szenvedett. A frontális ütközés helyszínén a rendszám alapján azonosították az autót.

Szecsey Zsolt, a főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője hozzátette: egyértelműen megállapították, hogy a 6-os úton a személyautó az utolsó 10-20 méteren áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol összeütközött a Budapest és Szekszárd között menetrend szerint, szabályosan közlekedő járattal.

A két eset között öt perc telt el, a gépkocsit vezető férfi a rendelkezésre álló adatok szerint a megengedett sebességet messze túllépve hajtott. Az autóbuszvezető lélekjelenlétének volt köszönhető, hogy az idős embereket szállító busz utasai nem sérültek meg komolyabban - mondta az osztályvezető.

Törökné Kaszás Rozália kitért arra, hogy magánéleti konfliktus állhatott az eset hátterében: a férfi élettársa egy hónapja elköltözött otthonról, amit a férfi valószínűleg nem tudott feldolgozni. Közös gyermekeik elhelyezése ügyében korábban a gyámügyi hivatal is intézkedett - tette hozzá. Kérdésre válaszolva elmondta: a férfinél tartott házkutatás során búcsúra utaló jelet találtak.

A rendőrség az ügyben a két kisgyermek halála miatt emberölés, az élettárs elgázolása miatt emberölési kísérlet gyanújával indított eljárást. Amennyiben igazolódik a gyanú, az eljárást az elkövető halála miatt megszüntetik.

Korábban:

Az eddigi adatok szerint öngyilkossági szándékkal hajtott autóbusznak a vasárnap három halálos áldozattal járó balesetet okozó szekszárdi férfi - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) bűnügyi igazgatója hétfőn Szekszárdon.

A balesetben a 42 éves férfi és két gyermeke, egy ötéves lány és egy tíz éves fiú vesztette életét, az autóbuszban heten sérültek meg - mondta Kaszásné Török Rozália.

Korábban:

Elképzelhető, hogy öngyilkos lett, és a gyermekeit is a halálba vitte az a férfi, aki vasárnap személygépkocsijával autóbusznak ütközött a 6-os úton - írta hétfői számában a Tolnai Népújság.

A balesetben hárman haltak meg, az autót vezető férfi, valamint nyolc- és kilencéves gyermeke - közölte a napilap.

Az újság cikke szerint a negyvenéves szekszárdi férfi korábban a tőle külön élő feleségét is megpróbálta elgázolni, ezért a rendőrség vizsgálja azt is, hogy szándékosan hajtott-e neki a busznak.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. y-akta 2012. április 24. 07:16
  „NAgyon igaza volt klj-nek a 3. hozzászólásban.
  Nagyon is van köze a társadalomnak az ilyen cselekményekhez. Legalább 50 éve indult az a folyamat, hogy az önállóságunkat korlátozzák. Most meg kihúzzák a talajt az ember lába alól. Nem tudunk problémát megoldani!
  Jelen esetben egy 3 gyerekes család = csőd, (napi megélhetés, kikapcsolódás hiánya, oktatás, gyerekek jövője...)és ez hozza magával a veszekedést, válást, egyebeket, amibe a gyerek megölése NEM tartozik bele, de a folyamat, a kilátástalanság érthető.
  A rendőrség jelenléte nekem nem tiszta! Ha az esemény előtt 5! perccel már volt egy rendőri intézkedés, akkor minden módon meg kellett volna akadályozni, hogy elvigye a gyerekeket. Szerintem a rend őreit erre az újfajta lelkiállapot és cselekménysorozat jeleinek felismerésére (azaz nem is új hanem súlyosabb) oktatni kell. Meg kell értenei, hogy ilyen helyzetben BÁRMIRE képes egy szülő! Hisz a feleségét el akarta ütni! Ez már messze nem normális dolog, azonnal ki kellett volna szedni a kocsiból és ártalmatlanítani. Most meg oda a két szép gyerek! És talán csak a szerencsén múlott, hogy a buszon nem halt meg senki!”
 • 30. Nagyonbéna 2012. április 24. 01:32
  „jozko!
  Igen, jó esetben fel kellene, hogy tűnjön a környezetének. De lehet, hogy nincsenek, vagy távol vannak a rokonai. A szomszédokat hagyjuk. Én pl. hónapokig nem is találkozok az enyémekkel. A gyámügynek nincs mindenre kapacitása. Mivel élettársról beszélnek, lehet hogy már volt tragédia a családban, vagy ha elváltak már évekkel is korábban lehetett. Ahhoz, hogy valaki megkattanjon nem kell politika, anyagi probléma sem feltétlenül és nem biztos, hogy van kontroll a környezetben. De az biztos, hogy nagyon megkattant. Józan ésszel nem tesz ilyet senki.”
 • 29. tucat 2012. április 24. 00:32
  „26. howatowabb 2012.04.23. 21:26
  "Ugye még csak nem is egyazon temetőn belül nyugszik majd a két kisangyal ezzel a szörnnyel!?"
  Ezt nem tudom. De azt igen, hogy mind kis angyalként kezdjük. S nézze csak, mivé tesszük egymást, mivé leszünk... egyre többen! :(”
 • 28. jozko 2012. április 23. 22:46
  „42 éves férfi ...volt a közelmúltban néhány ilyen "évjáratú" kliensem - többnyire önfeláldozóak voltak, ha nem is aszkéta életűek -megegyeztek abban, hogy a sorsukat keresztként cipelték - és besokalltak.
  A mintegy 12 évvel fiatalabb élettársára ? kb. ugyanez mondható - bár a fiatalasszony valószínű, hogy talált "menekülőutat"...
  Mindez csak feltevés - de azért fel kellett volna tűnni a környezetnek, hozzátartozóknak, gyámügynek !! , hogy a gyerekek veszélyben vannak!
  Az ilyen mértékű pusztító-önpusztító szándéknak jól látható és érzékelhető "jósló" tünetei vannak!
  Nem kellene mindent a politikára kenni...”
 • 27. X_Y 2012. április 23. 21:38
  „4. tahoszegedi 2012.04.23. 13:12
  Éljen a liberális életszemlélet.

  Ez egy hosszú-folyamat része amit a választójogok indítottak el 1989-90-ben.

  Találó a nicked..
  Ja mert az "átkosban" ám senki nem lett öngyilkos...Ááá, dehogy, akkor minden olyan szép és jó volt...”
 • 26. howatowabb 2012. április 23. 21:26
  „Vessetek rám követ! FÉÉÉRFI! Ilyet nő nem tesz, normális ésszel! Apa nem kellett, most jól megmutatta! No,én is meg tudtam volna neki mutatni, már az első duhaj alkalom után!
  És, ha igy intézte is, mit mondhatott a két picinek az ütközés előtt?!
  De kár, hogynem élte túl!!!! Tudtak volna mit kezdeni frusztrációjával a börtönlakók!
  Ugye még csak nem is egyazon temetőn belül nyugszik majd a két kisangyal ezzel a szörnnyel!?”
 • 25. bambinaXX 2012. április 23. 19:12
  „18! Egyetértek. paprikának nem állnak össze fejében a dolgok.. sajnos nincs egyedül.
  Egyébként nem értem hogy is került ehhez a cikkhez ilyen gondolat - itt nem erről van szó: az asszony elköltözött..
  szegény gyerekek”
 • 24. roxper 2012. április 23. 17:31
  „Hány gyilkosság volt az elmúlt 1,5 hétben????”
 • 23. smalltown 2012. április 23. 16:51
  „Tragedia - reszvetem:(”
 • 22. SunCityZs 2012. április 23. 16:47
  „Részvétem a gyerekek miatt! :( MÁS: Miért kell ezt az ügyet közpénzböl vizsgálni?A tettes meghalt. Pont.”
 • 21. Ebgondolat 2012. április 23. 16:40
  „14. ráérő 2012.04.23. 14:23
  Na, vettem a fáradtságot és kipróbáltam: "érdekes" módon, nekem egyből sikerült! Úgyhogy, ha nem sikerül kilépned, akkor valami gigszer van nálad.”
 • 20. Yucca 2012. április 23. 16:24
  „Ha a saját életét kilátástalannak látja, legyen öngyilkos egyedül. De hogy két gyereket magával vigyen, ráadásul a sajátjait....ezt sose fogom megérteni, pszichiátriai eset (és magyarázat) ide vagy oda.
  Nyilván a volt élettársnak akart a kicsik halálával plusz szenvedést okozni. Morbid gondolkodás. Képzelem, mit élhettek át, mikor látták (és fölfogták), hogy apjuk egyenesen a busznak hajt.
  Nyugodjon békében a két gyermek. Csak ők.”
 • 19. smalltown 2012. április 23. 16:17
  „tahoszegedi te nem vagy normalis!”
 • 18. Djoe31 2012. április 23. 16:04
  „>>papika56

  2002 Meggyesi Péter -Több pénzt az embereknek! Magyarország többet érdemel! 13. havi nyugdíj! Ingyenes repülőjegyet a nyugdíjasoknak! Panon Puma! minket irigyel Európa!
  Államilag fenntartani hitelből a nagy jólétet! Vegyél fel hitelt mert megérdemled! Vedd meg ezt vedd meg azt! Emlékszem a reklámra az örömapa a kislánya esküvőjét is hitelből finanszírozta ,,és ezt még nem is látta ,,- majd elhúzza a függönyt és ott az V. Golfot ami persze szintén hitelből.
  Elhittétek és bedőltetek a bankoknak és a vörös bároknak, hogy itt egy boldog és szép ország épül, csak azt nem láttátok hogy azt a búzát ettétek meg amit el kellet volna vetni tavasszal. Most meg éheztek és nem értitek hogy miért. Hát pont ezért!!!!
  Társadalmi méreteket öltött a kilátástalanság az eddig fenntartott de nem valós életszínvonal miatt, és családok mennek tönkre magával rántva az egész országot, a 2002 utáni aranyláz utóhatása. Ez itt a probléma és súlyosabb mint gondolnátok...
  Köszönjük szépen nektek felől politikusok, vörösbárók, és liberális barátaik.
  Persze erről is persze Orbán tehet......”
 • 17. klj-54 2012. április 23. 15:19
  „6. Nagyonbéna
  Böngésződben keress rá a délmagyar sütijére (cookies) és töröld.”
 • 16. Kazikázmér 2012. április 23. 14:56
  „Nomen est omen!”
 • 15. tatár 2012. április 23. 14:38
  „4. tahoszegedi 2012.04.23. 13:12
  A nicked több, mint telitalálat.:-)”
 • 14. ráérő 2012. április 23. 14:23
  „6. Nagyonbéna 2012.04.23. 13:20
  Már többször jeleztem, hogy nem tudok kilépni. Állandóan be vagyok jelentkezve. Tudna ebben valaki segíteni?"
  ebgondolat azért nem olyan bonyolult amit leirtál,de nagyon sok probálkozás után sem sikerül kilépni nekem sem....”
 • 13. vári 2012. április 23. 13:45
  „tahoszegedi
  Mi a búbánat köze van ehhez a liberális életszemléletnek???
  Egy embernek elborult az elméje, ennyi. Tán nem volt, aki meghallgassa, vagy nem tudta, hogyan kérjen segítséget.
  (Bár ez arra, hogy megölt két gyereket és még több embert veszélyeztetett, nem mentség. Szerintem. )”
 • 12. Ebgondolat 2012. április 23. 13:42
  „6. Nagyonbéna 2012.04.23. 13:20
  A delmagyar.hu felett van olyan, hogy: Állás, ingatlan, Webshop, Árkád, stb. Ennek a sávnak a jobb oldalán PROFILOM, Később elolvasom. Rákattintassz a "Profilom"-ra.. Kiadja: Adatmódosítás, KILÉPÉS. A többit rád bízom.
  Csak ne légy nagyon béna....”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olcsóbb lesz a benzin, nem változik a gázolaj ára

Csökkenti bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. Tovább olvasom