Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Szarháziztak a parlamentben

Az elnöklő Lezsák Sándor összehívta az Országgyűlés házbizottságát hétfő estére a jobbikos Pörzse Sándor szocialista képviselőket szidalmazó bekiabálása miatt.
Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője az Európai Unió és Izrael közötti társulás létrehozásáról szóló megállapodás általános vitájában hívta fel a figyelmet arra, hogy Pörzse Sándor - Bárándy Gergely MSZP-s politikus felszólalása alatt - bekiabálásában "szarháziaknak" nevezte a szocialista képviselőcsoportot.

Pörzse Sándor ezt követően úgy fogalmazott, hogy elragadtatta magát és elnézést kért az Országgyűléstől, illetve azoktól, akik - mint mondta - nem értenek egyet kijelentésével.

Bárándy Gergely a bekiabálás alatt Vona Gábor felszólalására reagált. A Jobbik frakcióvezetője arról beszélt, hogy a "holokauszt-ipar" igazságtalanul vádolja pártját antiszemitizmussal. A Jobbik elnöke szerint a kormánytöbbség valamit el akar titkolni az EU és az Izrael közötti megállapodásból. Vona Gábor ennek kiderítése érdekében egy magyar-izraeli kapcsolatokat vizsgáló parlamenti bizottság létrehozását javasolta.

A szocialista képviselő válaszában kiemelte, hogy már a "holokauszt relativizálása" is bűncselekménynek minősül. Bárándy Gergely szerint Lezsák Sándor akkor járna el helyesen, ha megvizsgálná a Vona Gábor elleni büntetőfeljelentés szükségességét.

Olvasóink írták

 • 8. történész 2010. november 09. 18:45
  „igazságkereső

  ismételten igazad van,csak annyival egészítelek ki az igazság kedvéért,hogy a Fidesz uralom ra kerülés óta szintén ugyan az van.Tehát mint ahogyan a görögök jósolták a hatalom mindig zsarnok és gőgös.”
 • 7. dodó 2010. november 09. 16:33
  „Az igazság egyaránt fáj a szo-cionistának és a zsidónak is.”
 • 6. igazságkereső 2010. november 09. 15:24
  „Én szerintem meg Bárándy Gergely akkor járna el helyesen, ha feltárná egy bizottságon keresztül,hogy miért jutott országunk oda ahová jutott, azaz a lakosság egy jelentős része csak azért nem lett még jelenleg hajléktalan, mert a FIDESZ-KDNP kormánykoalíció kilakoltatási tilalmat rendelt el 2011. április 15.-ig, amely időpontot reményeim szerint 2011 év végéig meg is fog hosszabbítani, mert azokat a károkat,mely az elmúlt 8 év okozott, 2010 áprilisától 2011-áprilisáig felszámolni úgy sem lehet, 8 év pénzügyi ámokfutását 1 év alatt helyrehozni a lehetetlenséggel egyenlő és ez a lakosságtól sem várható el, azaz mindenképp szükséges a moratórium az árverezésekre és a kilakoltatásokra is! A szoláltatókat pedig árképzésük terén meg kell fékezni( EDF DÉMÁSZ, GDF SUEZ Magyarország Zrt,stb..),mert számláik összege már jelentősen túl is haladja azt a határt,amely egy magyarországi közepesnek mondható fizetésből egyáltalán rendezhető! Nem kell "cifra palotákat" ,ki nem használt ügyfélvárókat( szegedi Hőszolgáltató Kft) nagy pénzekért kialakítani,közbe két ügyfélablak működik,stb. Értik ezt az illetékesek, várjuk intézkedéseiket az ésszerűsités terén, hogy ne a fogyasztóval fizettessék meg "úri elképzeléseiket",hanem inkább a költségcsökkentés terén fejtsenek ki nagyobb aktivitást és akkor mindjárt jóval kevesebb is lehet a fogyasztói kintlévőség,melyek egyébként ilyen magyarországi jövedelmi viszonyok között aligha fog csökkenni!!”
 • 5. történész 2010. november 09. 14:46
  „valami elindult.Őszinteség jött divatba a politikába önkritikával támogatva mert a jobbik is ugyan ott van ,egy kiszolgáló”
 • 4. jozko 2010. november 09. 14:36
  „A Parlament nem az a hely, ahol az igazságot kendőzetlenül illik kimondani!
  Így beszélni hiba!

  Szarházinak lenni viszont bűn!
  És aki mondta, nem magára értette.
  Akik megsértődtek, csak a megnyilvánulás miatt tették!
  Egy szóval sem mondták: Mi nem vagyunk szarháziak!”
 • 3. sima 2010. november 09. 13:25
  „Elvtársaknak mégsem nevezheti őket..”
 • 2. tüsök 2010. november 09. 13:07
  „Ezek az alpári beszólások jellemzőek a pártok inteligenciájára.Ilyen emberek szavazzák meg, hogyan miből éljünk,az adókról nem beszélve. "Bizalommal" tekinthetünk a jövő elé.”
 • 1. KolompárRómeó 2010. november 09. 11:14
  „Na végre, igazakat beszélnek a parlamentben!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pálinkás József: jövő áprilisban lehet új alkotmány

Pálinkás József szerint a parlament jövő áprilisban fogadhatja el az új alkotmányt. Tovább olvasom