Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Száz kamerája is lehetne Győrnek

Jövő tavasszal, a költségvetési vita során már szó lesz a Győrt elcsúfító graffitik és falfirkák eltüntetéséről – mondta Németh Zoltán fideszes alpolgármester. Holló Sándor városi rendőrkapitány szerint a térfigyelőkamera-rendszer városi támogatással nagymértékben fejleszthető lenne.
Németh Zoltánt azért kerestük meg a kérdéssel, mivel a kampány során az akkor még csak polgármesterjelölt Borkai Zsolttal együtt így nyilatkozott: „a városnak pénzt és energiát kell fordítania a graffitik eltüntetésére, s főként a vandalizmus megelőzésére.”
Németh Zoltán leszögezte: mint a városüzemeltetésért felelős alpolgármester következetes lesz ígéretével kapcsolatban, és a tavaszi költségvetési javaslat már tartalmazza a graffitik eltüntetéséről szóló tételt. Ahogyan augusztusban is fogalmazott: Győrnek ezt már kiemelten kell kezelnie és akár minden évben elkülöníthetne egy összeget a városkép helyreállítására, mivel az érintett lakóközösségek ezt a terhet nem tudják vállalni. Németh Zoltán egyébként úgy látja: ez nyilvánvalóan csak az első alkalommal jelentene nagyobb kiadást – a belváros esetében például körülbelül tízmillió forintot.
Holló Sándor ezredes, győri rendőrkapitány elmondta: jelenleg hét térfigyelő kamera működik a városban, egy csaknem tízéves, már elavult rendszeren belül négyet, s egy új, korszerűbb segítségével hármat figyel a rendőrség. Az első néggyel a köztéri bűnözés – főként a zseblopás – visszaszorítása volt a cél. Idén a vidéki buszpályaudvarra, a Nádor aluljáróba és a 85-ös főút bevezetőszakaszához helyezett térfigyelők rendszerén belül akár száz kamerát is működtethetne a rendőrség, és az európai tapasztalat azt mutatja, hogy ez igen kifizetődő bűnmegelőzési módszer. Ám hozzátette: a szervezetnek nincs pénze ilyen mértékű fejlesztésre, ezért mindez a győri önkormányzaton múlik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Energiafűvel is lehet fűteni

Füzy Antal zákányszéki gépészmérnök olyan fejlesztéseken dolgozik, amelyek segítségével a… Tovább olvasom