Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Száz kamionnyi berendezéssel költözött új helyére a Szilánk

Október végén a Teréz és a Cserzy Mihály utcából a közeli Pulcz utcába, a volt konzervgyárba költözött át a Szilánk Rt. A terület másik négy tulajdonosa is rendezi a környezetet.
Folyamatosan lakja be saját tulajdonú 11 hektárját a Szilánk Rt. a volt konzervgyár területén, a 17 hektárnyi ipari parkban. Az üvegipari részvénytársaság idén február végén vásárolta meg a hektárok közel kétharmad részét a rajtuk álló ingatlanokkal, s október vége óta már az új helyen termelnek, fogadják partnereiket, valamint megnyílt a modern lakossági és nagykereskedelmi ügyfélszolgálat is.

Sipos Aurél, a cég marketing és kommunikációs vezetője elmondta, az eltelt fél esztendő során úgy készítették elő a költözést a konzervgyári telken, hogy nem szünetelt sem a termelés, sem az ügyfelek fogadása. Költöztető cégek segítettek ugyan, de jórészt maguk vitték át a gépeket, bútorokat, valamint az árukészletet, a két helyszín között folyamatosan ingáztak a teherautók. A Szilánk dolgozói több mint száz kamionnyi anyagot mozgattak meg.

A költözés oka azt volt, hogy a Szilánk korábban két telephelyen tevékenykedett, a Teréz és a Cserzy Mihály utcában. Ez utóbbi telken beszorultak a lakó- és az ipari övezet közé, tovább már nem terjeszkedhettek, s konfliktusba kerültek az ott élőkkel is. (A Cserzy Mihály utcai ingatlan ma még üres, de hamarosan bérlőnek adják majd ki.) A „konzervgyárban" immáron belátható, tervezhető, egységes lesz az cég felépítése. A betelepüléshez nélkülözhetetlen munkákat elvégezték, de tovább folyik a felújítás. „Túl vagyunk a napi csőtöréseken és beázásokon" – mondta Sipos Aurél, utalva a megvásárolt ingatlanegyüttes műszaki színvonalára. Ez eddigi munkálatok után következik többek között a Pulcz utca felőli irodaépület és az ügyfélszolgálat külső felújítása. A parkoló egy részét már újraaszfaltozták, hamarosan pedig tükröket szerelnek fel ott, ahol a villamospályát keresztezik a ki- és behajtó gépkocsik.

A Szeko Ipari Park másik négy tulajdonosa is szépíti a területet. A Főnix Kft. működteti raktáráruházait, a Bíró és Antal Kft. megnyitotta fürdőszobaszalonját. A Sever és Tsa Kft. építési engedélyre vár, hogy januárban nekifogjon egy új ruházati áruház kialakításának – mondta el a török tulajdonos, Sever Öder. Az olasz tulajdonosi körrel rendelkező IM-SZE Kft. pedig, amely a közeljövőben indítja műanyagipari termékei gyártását, jelenleg az épületet tatarozza. Schiavoné Nacsa Rita, a cég jogi képviselője egyelőre csak annyit árult el, még tart az építkezés, ám hamarosan megnyilatkoznak a tervekről és a szegedieket érintő munkalehetőségekről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Madáretető cserépből

Egyszerű agyagcserép az alapja ezeknek a könnyen elkészíthető madáretetőknek, amelyek vidám… Tovább olvasom