Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 17°C | 26°C Még több cikk.

Századvég: a magyarok többsége az azeri kormányt hibáztatja

A közvélemény-kutató szeptember 7. és 12. között felvett, reprezentatív felmérése szerint a kiadatási ügy ismertsége rendkívül magas.
A magyarok többsége ismeri és az ország szempontjából fontosnak tartja az azeri kiadatási ügyet, a kialakult helyzetért pedig Azerbajdzsán kormányát teszi felelőssé - ismertette közvélemény-kutatásának eredményét a Századvég pénteken az MTI-vel.

A közvélemény-kutató szeptember 7. és 12. között felvett, reprezentatív felmérése szerint a kiadatási ügy ismertsége rendkívül magas: a felnőtt lakosság 94 százaléka hallott már róla. A válaszadók Magyarország szempontjából nagy jelentőségűnek ítélték a Safarov-ügyet: a lakosság 74 százaléka vélekedik úgy, hogy az eset fontos az ország szempontjából, ezen belül 39 százalék nagyon fontosnak tartja azt.

Az ezer magyar felnőtt megkérdezésén alapuló, telefonos kutatás eredménye szerint a kialakult helyzetért a lakosság 59 százaléka Azerbajdzsán kormányát teszi felelőssé, míg 32 százaléka a magyar kormányt okolja. A válaszadók mindössze 9 százaléka nem tudott vagy nem akart nyilatkozni ebben a témában - áll az összefoglalóban.

Magyarország augusztus 31-én adta át Azerbajdzsánnak az örmény katonatársa 2004-es budapesti meggyilkolásáért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt Ramil Sahib Safarov azeri katonatisztet, akit hazájában elnöki kegyelemmel azonnal szabadlábra helyeztek. Szerzs Szargszján örmény elnök aznap bejelentette, országa felfüggeszti a diplomáciai kapcsolatokat Magyarországgal. Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szeptember 2-án hivatalába kérette Azerbajdzsán budapesti nagykövetét, akit diplomáciai jegyzékben arról tájékoztatott, hogy Magyarország elfogadhatatlannak tartja Azerbajdzsán lépését.

Olvasóink írták

 • 2. csergemerge 2012. szeptember 14. 14:14
  „Mivel az azeriek írásbeli garanciát vállaltak a büntetés lefolytatására, ez nem kérdés.
  Mert a letelt nyolc év után minden elítéltnek alanyi joga, a büntetés hátralévő részének hazájában való letöltését kérelmezni, nem kérdés a felelősség.”
 • 1. grafika88 2012. szeptember 14. 13:34
  „Gondolom a felmérés a fütyisz tagok köréből végezték !!!Csak azok gondolhatják ezt a baromságot !!
  Mert ugye orbán --hatalmi szóval kötelezte--utasította Navrasics T . ÍRJA alá a kiadatást ! attól föggetlenül , hogy MINDENKI ÓVTA orbánt : NE TEGYE !!!!
  Csak azért is !!!Mert ugye a nyár elején kint voltak az azeriaknál tárgyalni --pénzt kuncsorogni --és orsós v. abban reménykedett ez a gesztusért kap majd : 2-3 millió EU pénzt, ill. állampapirt vesznek. cserében.
  De SE az azeriek NEM kértek ebből a O ft érő cetliből !! SE Kína, SE szaud-Arábia ! mert viktor ott is kuncsorgott DE HIÁBA !!!! 1 ft se adtak neki !!!!
  EGYSZEMÉLYBEN : viktor a hibás !!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kormány még nem tárgyalt a közszféra létszámcsökkentéséről

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közlése szerint a kormány még nem tárgyalt a közszféra… Tovább olvasom