Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Századvég: stabil Fidesz-előny

A Századvég Alapítvány közvélemény-kutatása szerint április végén az aktivitáscsökkenés mellett a kormánypártok stabilan őrzik vezető pozíciójukat.
A közvélemény-kutató pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, legutóbbi, ezer embert érintő telefonos kutatása azt mutatta, hogy a választókorúak 48 százaléka menne el egy most vasárnap tartandó szavazásra, így a hajlandóság kismértékben csökkent. A pártszimpátiájukban bizonytalanok aránya áprilisban növekedett, jelenleg a megkérdezettek 41 százaléka tartozik ebbe a körbe.

A pártok erőviszonyai a felmérés szerint nem mutattak döntő változást, a Fidesz támogatottsága a teljes népesség körében 25 százalék, az MSZP 16 százalékon áll. Az LMP támogatottsága 6, a Jobbiké 8, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióé pedig 2 százalék.

A biztos pártválasztók között április végén a Fidesz 44 százalékon, az MSZP 26 százalékon áll. A Jobbikra 16, az LMP-re 8 százalék voksolna, a DK pedig 3 százaléknyi szavazatot kapna.

Olvasóink írták

 • 4. picipest 2012. április 27. 21:18
  „te hőbörögsz még mindig gyurcsánnyal, nem is értem mi köze az ő diplomájának a narancsos hazugsághalmazhoz, hacsak nem anyi, hogy ugyan úgy lenyúlják az országot, mint ők.és menthetetlenül kapaszkodsz az emútnyócév-be, de drága nagyon okos barátom az elmúlt két évben a fidesz volt kormányon,bár lehet, hogy ezt nem vetted észre. sokan azért szavaztak rájuk ők hazudtak olyat, hogy az adócsökkentés kormánya lesznek- csak szaporodott az adók száma, és itt az újabb szép, adag, örüljél neki-, az államadósságot csökkentik- ami tovább nőtt, pedig lenyúltak 3000 milliárd forintot a nyugdíjkasszából- biztos ennek is örültél-, egekben a benzin ára- egy felelős kormánynak csökkentenie kell a jövedéki adót/Szijjártó/de felemelték, eltőzsdázássel vádolták a szocikat, de 500milliárdot buktak a MOL-on, nincs pénz semmire, de stadionra és Felcsúti stadionra is!!van lóvé, mi becsületesek leszünk, és sosem mutyizunk, de a földeket csak a haverok kapják, a nagy állami megrendeléseket csak Simicska és cégei kapják , igaz, nagyeszű barátom?én a helyedben mélyen hallgatnék, mivel semmivel nem különbek, mint elődeik, szóval ne okoskodjál.és még mindig jobban éltem az elmúlt nyóccévben, mint most, de neked ezt hiába magyarázom, mert orbánod ha lenyúl tőled mindent, akkor is jót cselekszik, még ha bele is rokkansz, de amíg lesznek ilyen ostoba fanatikusok, mint te , akik ezt hagyják is, akkor meg is teheti.és meg is érdemled.addig is fizess Orbánodnak a legújabb ötleteit.amúgy kinek címezzem???Gyurcsánynak?”
 • 3. lukrecia 2012. április 27. 20:18
  „Picipest: ha te azt mondod elmúlt nyocccév volt a jó , akkor veled valami óriási gondok lehetnek.
  Ember az ország adóssága akkor a 11-12 000 milliárdról 20 000 milliárdra emelkedett 8 év alatt. Amit az elődök összehoztak 20-30 év alatt 11-12 -t azt a gyurcsibohóc közel megduplázta rövid időn belül. Hiszen ö a diplomáját is a gazdasági társaságok és a tőzsde viszonya címmel nyújtotta be . Előzőt meg szőlészet borászat??
  Senki sem örül a mostani adóknak, mindenki nyögi, csak a hőbörgésed másnak kellene címezned barátom.
  Sokat hibázik a Fidesz , lehet életünk végéig fizetünk, de legalábbmegállt a lényegi adósságnövekedésünk.
  Ha végrehajtaná a Fidesz a szükséges szerkezeti változásokat még látványos növekedésünk is lenne.
  Csak a mérleg másik nyelvén ott a sok közszolga, rokkantnyugdíjas, segélyen élő , akik éhen halnának. Tehát visszább a téves hőbörgéssel.”
 • 2. picipest 2012. április 27. 19:54
  „nem hiszem el, hogy ez a sok ember elégedett lenne azzal, ami it folyik, az adóemelésekkel, a sárgacsekk-adóval, a telefonadóval, a benzinárral, az ellopott magánnyugdíjpénzekkel, stb....Te ezeknek örülsz stencilatya????szerinted ez jó??ezt ígérték???gondolom a 300forintos vizitdíjnál ott ordítotzál az első sorban..csak gratulálni tudok neked, ha szerinted minden oké itthon.”
 • 1. StencilAtya 2012. április 27. 18:01
  „hajrá magyarország, hajrá magyarok!!

  csak a fidesz!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószert is termesztett a budapesti hacker

Őrizetbe vettek egy budapesti férfit, aki nagy látogatottságú weboldalak szervergépeit törte fel. Lakásában kábítószer-ültetvényt is találtak. Tovább olvasom