Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Százéves az óvoda Mosonszolnokon

Egész hetes rendezvénysorozattal ünnepli alapításának századik évfordulóját a mosonszolnoki óvoda. A jeles évforduló alkalmából többen – egykori óvodások és óvodai dolgozók – részesültek elismerésben.
Száz éve nyitotta meg kapuit a mosonszolnoki napközi otthonos óvoda. A jubileumot többnapos rendezvénysorozattal ünneplik. A hét elején bábelőadást tekinthettek meg a gyerekek a halászi óvoda bábcsoportjának jóvoltából, majd ünnepélyes keretek között emlékeztek meg az intézmény alapításának századik évfordulójáról. Török Sándor polgármester ünnepi köszöntőjében hangsúlyozta: egy közösséget a gyökerei tesznek erőssé. Az intézmény történetét Horváth Józsefné egykori vezető óvónő idézte fel. A bensőséges ünnepen a helyi óvodások és az általános iskola tanulói – a közelmúlt óvodásai – léptek fel.
A polgármester emlékplakettet és ajándékot adott át Kilácskó Zoltánnénak és Horváth Józsefnének – jelenlegi és korábbi óvodavezetőknek –, valamint az óvoda történetében meghatározó szerepet betöltő egykori óvónőknek és alkalmazottaknak, akik életük nagy részében a kisgyermekekért, az óvoda működéséért dolgoztak, fáradságos és odaadó munkával. Köszöntötték azokat a régi óvodásokat is, akik ma már a hetvenedik életévüket betöltötték. A megyei önkormányzat nevében Széles Sándor megyezászlót adományozott a településnek.
A jubileumi rendezvénysorozat tovább folytatódik, a közelgő gyermeknap alkalmából légvárral, sétakocsikázással és fagyival kedveskednek a mosonszolnoki óvodásoknak, majd a helyi, a hegyeshalmi, a levéli, az újrónafői és a jánossomorjai óvodák részvételével oviolimpia, játékos sportvetélkedő zárja a rendezvénysorozatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brüsszelben járt a magyar szegények delegációja

Egyebek mellett a tanácstalansággal kapcsolatos üzeneteket fogalmazott meg az a négy magyar… Tovább olvasom