Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Százezer tüntetőre számítanak a szombati békemenet

Az előzetes felmérések alapján legalább százezer tüntetőre számítanak a szombatra meghirdetett Békemenet Magyarországért demonstráció szervezői - mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Széles Gábor nagyvállalkozó.
A szervezők néma, békés demonstrációval kívánnak tüntetni a kormányért és Európáért - fogalmazott Bayer Zsolt újságíró. Hozzátette: igent mondanak Európára, de nemet mondanak arra, amit Európa "egyes politikai és sajtókörei művelnek Magyarországgal".

Bayer Zsolt hangsúlyozta, hogy nem kívánnak együtt tüntetni a szélsőjobboldallal, és nem fognak zászlókat sem égetni. Hozzátette: szeretnék eloszlatni azt a tévképzetet, hogy a jelenlegi kormányt senki nem támogatja Magyarországon.

Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője elmondta: 15 órától lehet gyülekezni a Hősök terén, onnan 16 órakor indulnak el a Kossuth térre. Hozzátette: az út gyalog körülbelül egy óráig tart, és a tömeg nagyságától függ, hogy mikorra ér mindenki a Parlament elé.

Bencsik András az MTI kérdésre elmondta, hogy nem lesznek beszédek. Reményét fejezte ki, hogy hasonló tüntetésre nem lesz szükség a későbbiekben.

Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum alapító-szóvivője kijelentette: "kontinensek között folyik most a gazdasági harc, amelyben meg kell jelenniük a civileknek". Hozzátette: a nemzetközi összefogást jelzi, hogy a hét szomszédos országból is várnak civileket a tüntetésre.

Csizmadia László hangsúlyozta: a civilek értékelik a kormány céljait és az irányt. A mostani kiállásukkal kívánják az EU-t tájékoztatni hozzáállásukról - tette hozzá.

A szervezők arra kérik a demonstrációra érkezőket, hogy lakóhelyük nevét tüntessék fel zászlóikon, kokárdát, mécsest és gyertyát is vigyenek magukkal. Mint elhangzott: nem szeretnének olyan feliratokat, amelyek bárkit emberi méltóságukban sérthetnek.

Olvasóink írták

  • 2. újratöltve 2012. január 18. 13:54
    „Ott leszünk, csak még nem tisztáztuk a fidesszel a napidíjat!”
  • 1. balihoho 2012. január 18. 12:09
    „De vajon hány kisvállalkozó, és hány kisnyugdíjas, hány kis fizetésű fog tüntetni, miután a januári törvény és jogszabály változások miatt, még kevesebb pénzből kell megélniük?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cafetéria: a többség Erzsébetet akarja

Ahol már döntöttek az idei béren kívüli juttatásokról, leginkább az Erzsébet-utalványt és a Széchenyi Pihenő Kártya vendéglátás alszámlájára nyújtott támogatást adják. Tovább olvasom