Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Százezres nettó minimálbért és 250 ezer új munkahelyet ígér a baloldal

A százezer új munkahely a többi között szociális szövetkezetekben, a zöld gazdaságban és az építőiparban jöhetne létre - mondta Gúr Nándor.
A nettó minimálbér 100 ezer forintra emelését és 250 ezer új munkaerő-piaci állás megteremtését vállalja a baloldali összefogás a következő ciklusra, ha kormányra kerül - jelentette ki Gúr Nándor, az MSZP alelnöke vasárnap sajtótájékoztatón, Budapesten.

A szocialista politikus elmondta: hiteles és kiszámítható gazdaságpolitikával visszaszereznék a befektetők bizalmát, az így megvalósuló beruházások pedig új munkahelyeket eredményeznének.

Gúr Nándor közölte: a százezer új munkahely a többi között szociális szövetkezetekben, a zöld gazdaságban és az építőiparban jöhetne létre, miután - részben uniós támogatással - lakáskorszerűsítési, épületfelújítási és -szigetelési programot indítanának, ami a rezsiköltségek fenntartható csökkentését is lehetővé tenné.

Az MSZP-s képviselő közölte: vállalják, hogy a ciklus végére nettó 100 ezer forintra emelik a minimálbért.

Ezen kívül - folytatta - lehetővé tennék, hogy a kisvállalkozások a foglalkoztatáshoz kapcsolódó járulékterheket leírják a társasági nyereségadóból, ami a fekete foglalkoztatás visszaszorítását segítené. Szerepel ígéreteik között az alapvető élelmiszerek áfájának 5 százalékra csökkentése is.

Vargha Nóra, a Magyar Liberális Párt Pest megyei elnöke a baloldali összefogás további ígéretei közül kiemelte: a 100 ezer forintnál kisebb nyugdíjból élő 65 éven felüliek számára havi 24 ezer forintos gyógyszertámogatást vezetnének be, és megszüntetnék a gyermekéhezést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Jobbik a választási bizottsághoz fordult plakátjai letiltása miatt

A helyi választási bizottsághoz fordult a XI. kerületben a Jobbik, mert tájékoztatása szerint a… Tovább olvasom