Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Százhatvanan költözhetnek a kollégiumba

Százhatvan diák beköltözhet február elsején a Nyugat-Magyarországi Egyetem új kollégiumába. Kétszáznegyvenen pedig – akik eddig az Ady Endre úti diákszállón laktak – valamivel később, tizedike körül költöznek. Három szinten ugyanis még dolgoznak.
A szerződés szerint február elsején adják át a Nyugat-Magyarországi Egyetem új, Baross úti kollégiumát. Ez részben teljesül is, hiszen az egyetem 160 hallgatója be is költözhet ezen a napon az épületbe. A többiek – szám szerint 240-en – néhány napig még a régi diákszállón maradnak.
– A szakhatósági engedélyek immár megérkeztek, a városháza pedig kiállította a lakhatási engedélyt – mondta el lapunknak Herczeg László, az egyetem gazdasági főigazgatója. Tőle azt is megtudtuk, az alsó két szint áll elsejétől rendelkezésre, a többi három emeleten még dolgoznak. – A százhatvan hallgató a város különböző részein eddig albérletben élőkből tevődik össze. Nekik azért fontosabb beköltözni, mert vélhetően felmondták az albérletüket. A kétszáznegyven diák pedig az Ady Endre úti lakóotthont a hátralévő tíz–tizenkét napig még használhatja, ennek az épületnek a felújítása a kiköltözésük után kezdődik.
Az egyetem magántőke bevonásával kivitelezteti a kollégiumépítést. Az Európai Építő Zrt. mintegy kétmilliárd forintból valósítja meg a különböző kényelmi berendezésekkel felszerelt épületet, melyet húsz éven keresztül bérbe ad az egyetemnek. Az intézmény diákonként havonta 41.700 forintot fizet a kivitelezőnek, a diákok pedig havi 18 ezer forintot fizetnek a lakhatásért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érvek sora szól a jánossomorjai iskola mellett

Az újrónafői önkormányzat nem tudja tovább működtetni a település általános iskoláját, ezért… Tovább olvasom