Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Százmillió forintból újítanak fel utakat

Soproni térség P. Horváth László Tíz önkormányzat mintegy százmillió forintot költhet a belterületi közutak felújítására. A legtöbb helyen még ebben az évben befejeződhet a fejlesztés.
Harmincötmillió forint pályázati pénzt osztott szét tíz önkormányzat között a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács. A települések ezúttal a belterületi utak felújítására pályázhattak, amire átlagosan ötven százalék körüli támogatást kaptak. A mostani beruházások összértéke eléri a százmillió forintot.
A pinnyei önkormányzat mintegy 2,6 millió forint támogatást kapott az összesen 5,2 millió forintba kerülő útjavításhoz. Az Arany János utca kap új aszfaltburkolatot. Farkas Tamás polgármester lapunknak elmondta: terveik szerint már ősszel át is adhatják a teljesen rendbe hozott 260 méternyi szakaszt.
Hegykőn a temetőhöz vezető utat újítják fel úgy, hogy a munkálatokkal egy időben a járdát is rendbe hozzák. – Az út alatt rossz állapotban van az ivóvízvezeték, az aszfaltozás előtt ezt szeretnénk felújíttatni – közölte Jakab Zsolt, Hegykő– Fertőhomok körjegyzője. – Az ügyben felvettük a kapcsolatot a vízmqvel. Mivel a beruházás nettó 15 millió forint alatt van, így közbeszerzési eljárást nem kell kiírni, azaz még ebben az évben végezhet a kivitelező.
A pályázaton eredményesen szerepelt még Csapod, Fertőd, Fertőszéplak, Lövő, Pusztacsalád, Sopron, Sopronkövesd, valamint Szakony.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elektronikus lesz a kiviteli eljárás

A vám- és pénzügyőrség július 1-jén bevezeti az elektronikus kiviteli vámeljárást, ami jelentősen… Tovább olvasom