Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Százmillió forintos bírság a BKV-nak

Rendkívüli felmondással, végkielégítés nélkül rúgták ki tavaly Szalai László kabinetigazgatót - tudta meg a Magyar Nemzet.
A napilap szombati számában megjelent cikk ismertetése szerint rendkívüli felmondással, végkielégítés nélkül küldték el Szalai Lászlót, aki munkaügyi bírósághoz fordult, amely első fokon közel százmillió forintot ítélt meg neki. A bíróság kimondta, nem álltak fenn a jogszabályi feltételei a rendkívüli felmondásnak. Ha közös megegyezéssel távozhatott volna a kabinetigazgató, akkor is körülbelül hatvanmillió forint járt volna neki a munkaszerződése alapján.

A felmondást Balogh Zsolt akkori megbízott vezérigazgató írta alá, aki a Magyar Nemzet által feltárt nagymértékű végkielégítésekről is döntött.

A lap megkeresésére Szalai László megerősítette, hogy valóban rendkívüli felmondással, végkielégítés nélkül küldték el tavaly a cégtől, és hogy az emiatt indult munkaügyi pert nem jogerősen megnyerte. Azonban menesztésének okairól egyelőre nem kívánt többet mondani.

A BKV-nál elismerték, hogy Balogh Zsolt döntött a rendkívüli felmondásról, mert az akkori megbízott vezérigazgató szerint a munkavállaló mulasztást követett el. Kiemelték: nagy kárt okoz a cégnek ennek a hatalmas összegnek a kifizetése, de mivel a társaság jelenlegi vezetése nem lát nagy esélyt a munkaügyi per megnyerésére, ezért várhatóan nem fellebbeznek az elsőfokú ítélet ellen. Rámutattak: ha a másodfokú bíróság is a munkavállalónak adna igazat, az addig eltelt időszak járandóságait is ki kellene fizetnie a BKV-nak.

Olvasóink írták

  • 3. janika 2009. augusztus 01. 17:47
    „Aki tűzifával fűt annak meg olcsóbban adják a kötelet?”
  • 2. igazságkereső 2009. augusztus 01. 13:24
    „Van még egyáltalán épeszű ember a BKV-nál? A budapestiek nem tudnának összefogni, hogy ez az ostoba, a BKV-t szándékosan lenyúló, az emberek tömegét megkárosító vezetés kirúgása érdekében? Csak az a baj, hogy ezt nekem is meg kell fizetni, pedig nem is veszem igénybe a BKV szolgáltatásait!!”
  • 1. klj_54 2009. augusztus 01. 12:46
    „A felelősnek kellene kifizetni, talán változna a mentalitás!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Roma holokauszt - Új megbékélést hirdetett az OCÖ elnöke

A szolidaritás és a békés együttélés érdekében új hidat kell építenünk a cigányság és a többségi… Tovább olvasom